Nieuws

Bekijk Netflix-series in 4K op je pc

Netflix maakt zijn 4K-content beschikbaar voor Windows 10-pc’s. Om series in 4K te kunnen bewonderen, dien je wel gebruik te maken van Edge.

netflix

Momenteel kan je al van Netflix in 4K genieten op verschillende tv’s en andere toestellen. Wie zijn favoriete series op zijn pc wilde bekijken, moest hiervoor echter terugvallen op een mindere resolutie. Netflix en Microsoft hebben gelukkig aangekondigd dat hier verandering in komt, al is er wel een addertje onder het gras.

Eén van de series die je in 4K zal kunnen bekijken, is Gilmore Girls, welke vanaf 25 november beschikbaar zal zijn. Om de serie in zijn volle glorie te kunnen bewonderen, dien je wel over een pc met Windows 10 te beschikken en gebruik te maken van de Edge-browser. Microsoft maakt van de gelegenheid gebruik om zijn browser te promoten. “Wanneer je Netflix streamt via Microsoft Edge kan je minstens een aflevering extra van Gilmore Girls bekijken dan wanneer je streamt via Chrome,” bejubelt de technologiereus de energie-efficiëntie van zijn browser.

[related_article id=”175749″]

Heb je een Windows 10-pc en maak je maar al te graag gebruik van Edge? Jammer genoeg ben je dan nog niet zeker dat je Netflix-series in 4K kan bewonderen. Je dient immers over een gloednieuw toestel te beschikken met een zevende generatie Intel Kaby Lake-processor. Ook dien je in het bezit te zijn van een 4K-scherm. Aangezien er momenteel nog maar weinig laptops zijn die de nieuwste chip van Intel bevatten en een 4K-scherm hebben, is de kans klein dat je onmiddellijk Netflix in 4K kan bekijken.

De reden dat Netflix ervoor zorgt dat het merendeel van zijn klanten een nieuwe pc moeten aanschaffen, is dat 4K-video’s meestal worden gecodeerd met 10-bit HEVC. Enkel de nieuwe Kaby Lake-chip van Intel ondersteunt deze standaard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business