Nieuws

Tesla neemt SolarCity officieel over

De kogel is door de kerk: alle obstakels voor het samengaan van Tesla en Solarcity zijn opgeruimd.

Net zoals alles waar Elon Musk zich over buigt, is de overname van SolarCity door Tesla in sneltempo afgewerkt. Begin deze zomer werd de fusie aangekondigd, gisterenavond klinkten beiden bedrijven over de afgerondde deal. Nadat vorige week de aandeelhouders van Tesla en SolarCity hun goedkeuring gaven voor de overname, was dan ook de laatste belangrijke horde genomen. Tesla telt daarbij 2,6 miljard dollar neer voor het zonnepaneelbedrijf.

Meesterplan

Met de samenvoeging ziet Tesla CEO Musk alleszins een deel van zijn meesterplan uitgevoerd, waarmee hij consumenten wil voorzien van een complete oplossing voor de productie en verwerking van groene energie. De fusie van Tesla en SolarCity lijkt dan ook de ideale zet: de zonnepanelen van SolarCity wekken energie op, en Tesla vooziet met de Powerwall en zijn elektrische auto’s in de opslag en consumptie van de groene stroom. De voorstelling van Tesla’s nieuwste product, zonnepaneeltegels die amper te onderscheiden zijn van een normaal dak, past volledig in dat plaatje.

Investering beschermen

De overname is evenwel niet helemaal ingegeven door een nobele missie. Musk was een van de belangrijkste aandeelhouders van SolarCity, dat opgericht is door twee van zijn neven. Het bedrijf boekte het laatste jaar stelselmatig verlies en zat op een grote schuldenberg. Met de acquisitie kan Musk zijn investering veilig stellen. De verwachting zijn alvast hooggespannen: in een recent blogbericht van Tesla staat te lezen dat de fusie meer dan 1 miljard dollar in omzet zou moeten opleveren in 2017.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business