Nieuws

Videoclip van 5 seconden laat elke iPhone crashen

Een korte filmpje van vijf seconden doet elke iPhone of iPad crashen waarop de videoclip wordt afgespeeld. De oorzaak voor het probleem is niet duidelijk.

Een kort filmpje dat sinds enkele weken op het internet circuleert, doet iPhones en iPads crashen. De oorzaak is nog onbekend, maar vermoedelijk gaat het om een corrupt bestand dat iOS niet goed kan verwerken.

Het filmpje werd begin oktober gepubliceerd op Miaopai, een Chinese tegenhanger van het ter ziele gegane Vine, maar kwam nu ook bij ons onder de aandacht nadat het door Youtuber EverythingApplePro werd opgepikt. Wanneer de clip wordt afgespeeld op een iOS-apparaat, crasht het toestel even later. Het toestel blokkeert volledig en alleen een geforceerde herstart brengt je iOS-apparaat weer aan de praat. Dat doe je door de aan/uit-knop  en homeknop tegelijkertijd ingedrukt te houden. Na de herstart werkt het toestel weer als normaal.

De bug lijkt alle modellen van de iPhone en iPad te treffen en is ook niet beperkt tot een bepaalde versie van iOS. Ook over de oorzaak doen allerlei geruchten de ronde. Wellicht gaat het om een fout in de manier waarop iOS de video decodeert, waardoor een probleem in het geheugen ontstaat en het toestel steeds trager werkt, tot het uiteindelijk crasht.

Het is niet de eerste keer dat een bizarre bug aan het licht komt die iOS doet crashen. Vorig jaar zorgde een bepaalde tekencombinatie er nog voor dat de Berichten-app, en in sommige gevallen zelfs de volledige iPhone, blokkeerde. Begin dit jaar was er nog een probleem bij het openen van links in Safari waardoor de browser crashte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business