Nieuws

Tesla laat eiland volledig op zonne-energie draaien

Tesla kan al meteen met een sterk project voor de dag komen nu het SolarCity officieel heeft overgenomen: het bedrijf heeft een compleet eiland van groene energie voorzien.

Om de overname van SolarCity kracht bij te zetten, heeft Tesla het doek gelicht van een ambitieus project in de Stille Zuidzee dat het energiebedrijf heeft voltooid. Met behulp van een zonnepaneelpark voorziet het de 600 inwoners van het eiland Ta’u van energie.

[related_article id=”176359″]

Zonlicht in plaats van diesel

Het zonnepark bestaat uit 5328 zonnepanelen en 60 Tesla Powerpacks. De zonnepanelen kunnen samen 1,4 megawatt aan energie genereren, de powerpacks maken het mogelijk om 6 megawatt op te slaan voor later gebruik. Daarmee kan het in “bijna 100 procent” van de energienoden van de eilandbewoners voorzien. Zonder zonlicht kan het eiland drie dagen teren op zijn voorraad groene energie, en die capaciteit zou na zeven uur opnieuw volledig aangevuld zijn als de zon zich weer vertoont.

De groene energie vervangt de dieselgeneratoren waar het eiland, dat onderdeel is van Amerikaans-Samoa, voordien op vertrouwde. “Het systeem moet het gebruik van 414.500 liter diesel per jaar overbodig maken,” aldus SolarCity. “Tel daarbij ook de stijgende kosten van brandstof op samen met die van het transport van zulke grote volumes naar het kleine eiland, en de financiële impact is substantieel.” Het project werd mogelijk gemaakt door subsidies van Amerikaans-Samoa en de VS.

De bewoners van Ta’u sparen op hun energiekosten, voor Tesla is het natuurlijk een mooie realisatie waar het naar kan wijzen om de fusie met SolarCity te verdedigen die deze week beklonken is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business