Nieuws

Facebook werkt aan censuurtool voor China

Omwille van de strenge censuurwetten in China is Facebook geblokkeerd in het land. Het bedrijf werkt daarom onder andere aan een censuurtool.

Sinds 2009 is Facebook geblokkeerd in China omwille van hun strenge censuurwetten. Het sociale medium loopt hierdoor zo’n 1,4 miljard gebruikers mis. Facebook lijkt daarom verschillende stappen te overwegen om terug in China te geraken. Eén van deze stappen is een censuurtool waar het bedrijf in alle stilte aan heeft zitten werken, zo weet The New York Times.

Facebook heeft eerder al content gecensureerd in landen als Pakistan, Rusland en Turkije. Naar schatting heeft het sociale medium tussen juli 2015 en december 2015 zo’n 55.000 berichten geblokkeerd in ongeveer twintig landen. De censuurtool voor China gaat echter nog een stap verder. Het zorgt er immers voor dat initieel geen enkel bericht in China verschijnt.

Facebook lijkt met zijn tool te willen samenwerken met een Chinese firma. Dit lokale bedrijf kan voor alle berichten apart kiezen of deze worden getoond aan de Chinese gebruikers van Facebook. Op deze manier is China zeker dat geen enkele ongewenste post door de mazen van het net kunnen glippen.

Volgens een bron van The New York Times is de censuurtool één van vele methodes die Facebook overweegt om zijn sociale medium in China te krijgen. Momenteel is er nog geen indicatie of Facebook de tool aan de Chinese overheid heeft voorgesteld, maar het laat wel duidelijk zien hoe ver het bedrijf wil gaan om op een markt van potentieel 1,4 miljard gebruikers te geraken. De censuurtool druist immers volledig in tegen één van de belangrijkste missies van Facebook, namelijk om “de wereld meer open en verbonden te maken”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business