Nieuws

Microsoft lost na week problemen met Outlook op

Sinds vorige vrijdag worden er problemen gerapporteerd door Outlook-gebruikers. Microsoft zegt een oplossing te hebben gevonden voor het probleem.

Sinds 18 november zorgen mysterieuze problemen ervoor dat Outlook.com niet langer kan synchroniseren met zijn servers. Volgens een heat map van Down Detector rapporteerden voornamelijk Europese gebruikers problemen.

Nu, zes dagen nadat gebruikers voor het laatst e-mails hebben kunnen bekijken in de Outlook-app, zegt Microsoft een oplossing te hebben gevonden voor het probleem. “We hebben een update die het probleem oplost ontwikkeld en zijn bezig met het uitrollen ervan naar de getroffen omgevingen. Terwijl de update wordt uitgerold, zullen sommige gebruikers terug toegang beginnen krijgen tot hun Outlook.com-account terwijl ze applicaties of mobiele toestellen gebruiken,” vertelt Microsoft.

Het bedrijf vertelt hier niet bij wat de oorzaak van de storing was. Wel schreef Microsoft dat het een oplossing aan het uitsturen was naar de getroffen infrastructuur. Dit doet vermoeden dat het bedrijf problemen ondervond met zijn servers of datacenters.

Kan je ondanks de update die Microsoft uitrolt nog steeds niet je Outlook-app gebruiken? Dan raadt Microsoft je aan om Outlook via een browser te openen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business