Nieuws

Fitbit neemt kwakkelend Pebble over

De makers van het eerste echte slimme horloge zitten in slechte papieren. Een overname voor een erg zacht prijsje komt dichtbij, waarna Pebble zal verdwijnen.

Fitbit gaat Pebble overnemen. Voorlopig is het nog niet officieel, maar enkele anonieme medewerkers van het smartwatchmerk speelden de informatie alvast door aan The Information. Het zou gaan over een overname ter waarde van 34 tot 40 miljoen dollar, waarna Pebble als merk wel eens voorgoed zou kunnen verdwijnen.

Voor Pebble is het geboden bedrag een habbekrats. Anderhalf jaar geleden bood Citizen namelijk nog aan om het bedrijf over te nemen voor 740 miljoen dollar. Het aanbod werd afgeslagen en de Pebble Time Round werd gelanceerd. Dat horloge flopte echter en Pebble blijft vandaag achter met een schuldenberg van zo’n 25 miljoen dollar.

Stille dood

Daarna bood Intel een uitweg aan: het deed een bod van 70 miljoen dollar – slechts een tiende meer van wat het eerder kon krijgen – met de voorwaarde dat de Kickstartercampagne voor de Pebble 2 en Pebble Time 2 werd uitgesteld, maar zag ook dat afgeketst. In maart van dit jaar moest Pebble vervolgens een kwart van zijn werknemers laten gaan.

Daarna ging het bedrijf zelf op zoek naar overnemers. Fitbit, dat zelf moet afrekenen met tanende verkoopcijfers, lijkt nu de grote kandidaat. De producent van fitnesstrackers lijkt echter meer geïnteresseerd in de kennis van het werknemersbestand en het besturingssysteem dat de Pebbles doet draaien, dan dat het smartwatches wil uitbrengen. De kans dat er ooit nog een nieuwe Pebble zal verschijnen, is daarmee zo goed als onbestaande.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business