Nieuws

Dit zijn de populairste Youtube-video’s van 2016

Belgen houden van muziek, satire en vlogs. Heel veel vlogs.

iStock-458984485

2016 was een goed jaar voor Youtube in België. Dagelijks bezochten ruim 2,8 miljoen Belgen de videodienst, wat betekent dat het in principe te boek staat als de vierde grootste ‘televisiezender’ van het land. Dat blijkt uit cijfers van Youtube Rewind: het overzicht dat jaarlijks wordt vrijgegeven. Bij ons werd voornamelijk gekeken naar muziekgerelateerde video’s en vlogs (video blogs, red.).

In de top drie zien we de beruchte Carpool Karaoke-sessie van Adele uit ‘The Late Late Show with James Corden’. Daarin zingt Adele liedjes samen met de chauffeur die een groot fan blijkt te zijn. Op de tweede plaats staat een fragment uit Britain’s Got Talent; Simon Cowell, de grofgebekte presentator, wordt verrast door enkele zwijgzame stormtroopers die erop los dansen.

De derde plek wordt ingenomen door Belgisch talent: Kevin De Bruyne die de strijdt aangaat met de wereldkampioen panna. Spoiler: De Bruyne verliest. Samen met een filmpje uit Tegen De Sterren Op is het het enige Vlaamse/Belgische filmpje dat in de top tien staat. Voor vertier kijken de Belgen namelijk veel meer naar Britse of Franse kanalen, getuige de drie vlogs van de bekende Cyprien, onder meer over zomerfenomeen Pokémon Go. Ook Norman staat met twee vlogs in de top tien.

Daarnaast is er ook een top tien met meestbekeken muziekvideo’s. Op één staat Fifth Harmony met ‘Work From Home’. Mike Posner en Sia vervolledigen de top drie. Vanavond worden de wereldwijde lijsten bekend gemaakt. Op de Youtube-blog kan je dat live volgen.

https://www.youtube.com/watch?v=Ax7tmaYObIQ

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business