Nieuws

Amazon Prime Video beschikbaar in België en Nederland

Amazon heeft zijn videostreamingdienst beschikbaar gemaakt in België. Kan de dienst in ons land Netflix het vuur aan de schenen leggen?

Amazon Prime Video is één van de grootste concurrenten van Netflix, althans in de Verenigde Staten. De videostreamingdienst was immers tot voor kort niet beschikbaar in de Benelux. In alle stilte heeft Amazon hier verandering in gebracht. De app kan voortaan in België en Nederland gedownload worden.

Engels

De app is volledig in het Engels, ondanks het feit dat de software voor België en Nederland bedoeld is. In de instellingen (settings) is een taaloptie de grote ontbrekende factor. Ook wanneer Vlamingen doorheen de keuzelijst scrollen, zullen ze in eerste instantie teleurgesteld zijn. Er zijn tabbladen met video’s die Franse ondertitels hebben of Frans gesproken zijn. Vreemd genoeg verdwijnen de Nederlandse varianten van deze tabbladen wanneer je je hebt geregistreerd.

Wanneer je echter doorklikt naar je favoriete serie of film zal je merken dat je bij veel van de video’s Nederlandse ondertitels kan toevoegen. Jammer genoeg is er geen enkele manier om dit te achterhalen zonder eerst de video te starten. Bovendien is geen enkele van de series die onder het tabblad ‘Amazon Original Series’ staan, voorzien van Nederlandse ondertitels. Tot deze series behoren enkele van de populairste tv-shows van Amazon, waaronder The Grand Tour.

Beperkt aanbod

Het aanbod van Amazon Prime Video in België en Nederland is momenteel nog erg mager. Je kan een twintigtal van Amazon zijn originele series bekijken en 17 animereeksen. Bij de films is het aanbod een stuk uitgebreider. Jammer genoeg zijn deze films allemaal vrij oud. Hugo is één van de recentste films die je op het startscherm kan terugvinden en deze dateert al van 2011.

In vergelijking met Netflix zal je het bij Amazon met een stuk minder video’s moeten doen, maar je zal ook minder geld moeten uitgeven. Amazon Prime Video kost in Nederland de eerste zes maanden 2,99 euro. Hierna kost de dienst 5,99 euro. Ook kan je de service zeven dagen gratis uitproberen.

In België kon je al enige tijd lid worden van Amazon Prime. Deze dienst kost 49 euro per jaar en bestond uit onder andere kortingen bij Amazon en een muziekservice. Wie al lid is van Amazon Prime kan voortaan eveneens video’s bekijken zonder hier extra voor te betalen. Als nieuwe gebruiker kan je dienst een maand gratis uitproberen. Het is niet duidelijk of Belgen kunnen kiezen om enkel voor Amazon Prime Video te betalen, of dat ze verplicht worden om de volle pot te betalen voor een Amazon Prime-abonnement.

Verdict

Ondanks de goedkopere tarieven is het momenteel te vroeg om Netflix al te laten vallen en voluit voor Amazon Prime Video te gaan. De app is niet voldoende aangepast aan de Benelux, waardoor de interface nog in het Engels is en je niet eenvoudig content met Nederlandse ondertitels kan terugvinden. Het aanbod is bovendien een stuk beperkter en je zal geen enkele Nederlandse of Vlaamse serie of film kunnen bekijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business