Nieuws

Google onthult autonome Chrysler Pacifica Hybrid

Google heeft zijn autonome autoproject ondergebracht bij Waymo. Het nieuwe bedrijf onthult voor het eerst hoe de autonome minivans van Fiat Chrysler er uit zullen zien.

Eerder deze maand raakte bekend dat Google niet langer een eigen autonome wagen zal bouwen. In plaats daarvan wil het bedrijf zich concentreren op het ontwikkelen van zelfrijdende technologie, welke voor voertuigen van klassieke autofabrikanten gebruikt kan worden. Die technologie werd ondergebracht bij een nieuw bedrijf binnen de Alphabet-koepel, Waymo genaamd.

Minivans

Google ging eerder een samenwerking met Fiat Chrysler aan om honderd zelfrijdende Chrysler Pacifica Hybrids te ontwikkelen. Waymo neemt de fakkel over en werkt verder aan de autonome minivans. Het nieuwe bedrijf toont voor het eerst hoe de wagens er uit zullen zien. De Chrysler Pacifica Hybrids zijn voorzien van de nodige sensoren, een nieuw computersysteem en andere belangrijke systeemupdates.

Waymo heeft zijn wagens ondertussen uitvoerig getest. “Met verschillende vroege prototypes van de minivans hebben we al een hele reeks tests uitgevoerd, waaronder tests in extreme weersomstandigheden van tweehonderd uren lang. Voordat we de productie in oktober startten, hebben we de wagens op de proef gesteld op ons eigen testtrack,” schrijft Waymo. “We kijken er naar uit om deze wagens op de openbare weg te hebben in 2017.”

Taxidienst

In zijn blogpost maakt Waymo niet duidelijk of de minivans volgend jaar al commercieel beschikbaar zullen zijn en voor welke toepassingen de wagens bedoeld zijn. Hoogstwaarschijnlijk doelt het met zijn deadline van 2017 op tests op de openbare weg. De wettelijke omkadering voor autonome auto’s staat immers nog in zijn kinderschoenen. Volgens eerdere berichten hoopt Google – voortaan Waymo- dat het tegen het einde van volgend jaar een autonome taxidienst op poten kan zetten. Het bedrijf lijkt zijn auto’s dan ook gecontroleerd willen uit te rollen. Het ziet er naar uit dat je nog enige tijd geduld zal moeten hebben, alvorens je een autonome wagen van Waymo kan bezitten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business