Nieuws

iPhone populairste smartphone onder kerstboom

Smartphones en tablets zijn populaire kerstcadeaus. Apple speelt hier het best op in en weet de meeste plaatsen onder de kerstboom te veroveren.

Smartphones en tablets zijn een gegeerd kerstcadeau voor groot en klein. Flurry vergelijkt ieder jaar kort na kerst de verkoopcijfers van verschillende smartphone- en tabletmakers. Volgens deze cijfers is Apple wederom het meest aanwezig onder Amerikaanse kerstbomen. Maar liefst 44 procent van alle smartphones en tablets die tijdens de kerstperiode werden geactiveerd zijn van Apple.

Concurrentie

Samsung heeft het de voorbije maanden niet eenvoudig gehad dankzij de Galaxy Note 7 die in vlammen opging. Toch groeit de populariteit van het smartphonemerk lichtjes. 21 procent van de toestellen die vorige week werden geactiveerd waren van het Koreaanse merk. Vorig jaar was dit nog 20 procent.

De twee verrassingen in de lijst zijn Huawei en LG. Ondanks het feit dat de merken geen enkel toestel in de top 35 van recent geactiveerde smartphones en tablets hebben staan, weten ze respectievelijk de derde en vierde plaats op te eisen. “Hun hoge ranking is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de merken een grote variëteit van toestellen hebben en betaalbare opties aanbieden voor klanten,” schrijft Flurry.

Grote toestellen

Flurry onderzoekt eveneens de groottes van toestellen waar consumenten het meest naar grijpen. De voorbije vier jaar zijn medium smartphones (3,5 tot 4,9 inch) het populairst, al neemt het aandeel van deze toestellen steeds verder af. In 2013 was 64 procent van alle verkochte smartphones en tablets een medium telefoon. Dit jaar is dit nog slechts 45 procent.

Ook kleine smartphones, grote en kleine tablets hebben het moeilijk. De types van toestellen hebben respectievelijk 1, 9 en 8 procent marktaandeel. Het type toestel dat de leemte vult, is de grote smartphone van 5 tot 6,9 inch. In 2013 hadden de toestellen nog slechts een marktaandeel van vier procent. Nu is dit 37 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business