Nieuws

Pulse: Vliegende Amazon-magazijnen en 2-in-1 Dell XPS 13

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze nieuwe rubriek 'Pulse'. Zo ben je in geen tijd weer helemaal mee.

Welkom in 2017! Met de komst van een nieuw jaar lanceren we vandaag ook een nieuwe rubriek op TechPulse. Elke ochtend vatten we de voorbije nacht (of op maandagen het voorbije weekend) voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Dat doen we onder de noemer ‘Pulse’. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland.

1. Dell maakt een 2-in-1 XPS 13

Het ziet er naar uit dat Dell een hybride versie van zijn meer dan geslaagde XPS 13 in de pijplijn heeft zitten. Windows Central ontdekte het nieuwe toestel met Infinity Edge-display op de website van de fabrikant, maar wist nog geen verdere details te achterhalen. Wellicht krijgen we meer te zien op de Consumer Electronics Show, die deze week van start gaat in Las Vegas.

2. Tesla verlengt gratis Supercharger-voordeel

Tesla maakte in november bekend dat vanaf 1 januari 2017 het gratis gebruik van zijn Superchargers voor nieuwe Tesla’s zou worden beperkt tot 400 kWh per jaar. Het bedrijf heeft nu in een tweet laten weten dat het die beperking voorlopig nog even uitstelt. Wie voor 15 januari de aankoop van zijn nieuwe Model S of X afrondt, zal nog altijd van ongelimiteerd gratis snelladen kunnen genieten.

3. Amazon droomt van magazijnen in de lucht

Amazon wil zijn magazijnen naar de lucht verplaatsen, zo blijkt uit een recent ontdekte patentaanvraag. De e-commercegigant droomt van luchtschepen die zo’n 13,7 kilometer boven de grond hangen en dienen als magazijn en vertrekbasis voor leveringen per drone. Dat zou veel efficiënter zijn dan de drones vanaf de grond te moeten lanceren. Het aanvullen van die vliegende magazijnen zou gebeuren via kleinere luchtschepen.

4. Nieuwe Volvo’s komen met Skype aan boord

Volvo en Microsoft hebben plannen aangekondigd om de high-end 90 Series van de Zweedse autobouwer uit te rusten met Skype for Business. De interface wordt beschikbaar gemaakt via het touchscreen dashboard in de wagen en geeft zowel je contactenlijst als agenda voor de dag weer. Ook spraakassistent Cortana zal beschikbaar zijn in de auto.

5. Sonos-alarmen slaan op hol door softwarefout

Sonos-gebruikers kampten dit nieuwjaarsweekend met een vervelend probleem. De ingebouwde alarmfunctie van de luidsprekers raakte verstrooid, waardoor alarmen een dag te vroeg werden afgespeeld. Bovendien konden ze niet zomaar worden uitgezet, tenzij de alarmen volledig werden verwijderd. Aan de basis van het probleem ligt een softwarefout die te maken heeft met hoe de software omgaat met een schrikkeljaar. Sonos werkt ondertussen aan een update.


Weer helemaal mee? Lees ook zeker deze drie topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business