Nieuws

Nexus- en Pixel-toestellen sluiten te vroeg af door batterijprobleem

Vele gebruikers van een Pixel of Nexus (6P) maken gewag van batterijproblemen. Huawei wijst klanten door naar Google, dat op zijn beurt de ernst minimaliseert.

Eigenaars van een Nexus 6P of een Pixel maken gewag van batterijproblemen met hun toestel. Dat zou minder lang kunnen presteren met de komst van de winterse kou. Bovendien zouden vele toestellen zichzelf automatisch afsluiten wanneer de batterijcapaciteit zich tussen 10 en 60 procent bevindt.

Geen onderscheid

De Nexus 6P lijkt een regelmatig slachtoffer van het probleem te zijn, maar ook de nieuwe Pixels van Google zelf lijken onderhevig aan de moeilijkheden. Opmerkelijk voor toestellen die nog geen half jaar oud zijn. Huawei verwijst klanten met een 6P ondertussen door naar Google en zegt zelf niks met de zaak te maken te hebben. Google erkent wel dat er een probleem is, maar geeft het momenteel de status van ‘mogelijk miniem defect’.

Voor vele gebruikers lijken de problemen begonnen te zijn toen ze de overstap maakten naar Android 7 (Nougat). Dat dergelijke problemen zich voordoen bij een vroege versie van nieuwe software is aannemelijk, maar ondertussen zouden dergelijke bugs er al uitgehaald moeten zijn.

Combinatiefout

Sommigen, zoals ExtremeTech, lijken van mening dat de problemen veroorzaakt worden door een combinatie van hardware- en softwaredefecten. Zo zou het batterijvoltage wel eens aan de basis kunnen liggen – wat meteen de mindere prestaties bij koud weer verklaart. Daarnaast is het mogelijk dat Nougat iets veranderd heeft in de firmware van het oplaadcircuit, waardoor er verkeerdelijk een ‘failsafe’ geactiveerd wordt.

Enkele gebruikers melden ondertussen dat ze de batterij zelf vervangen hebben en dat de problemen daarmee ook ophouden. Google raadt hetzelfde aan: breng je toestel binnen ter reparatie.

https://twitter.com/AlexanderVanR/status/815981129505374210

Openingsbeeld: Maurizio Pesce/Flickr

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business