Nieuws

Gelekte beelden tonen Samsung Galaxy S8 zonder home-knop

Dankzij gelekte beelden krijgen we voor het eerst een idee van hoe de Samsung Galaxy S8 er zal uitzien. Een fysieke home-knop is de opvallende afwezige op de foto’s.

Samsung zet alles op alles om van de Galaxy S8 een succes te maken na het fiasco van de ontploffende Note 7’s. Het vlaggenschip dat dit jaar zal worden gelanceerd, zou dan ook de krachtigste smartphone zijn die Samsung tot nu toe op de markt heeft gebracht.

Geruchten

Jammer genoeg wordt het toestel nog voor zijn officiële aankondiging geplaagd door problemen van zijn voorganger. Normaal gezien zou de Galaxy S8 op Mobile World Congress (MWC) in februari worden onthuld. Het onderzoek naar de oorzaak van de ontploffende Note 7’s liep eind vorig jaar echter nog, waardoor de smartphonemaker heeft besloten de lancering van zijn vlaggenschip twee maanden uit te stellen naar april.

Ondanks het feit dat de Galaxy S8 pas in april zal worden onthuld, zijn er al verschillende details over het toestel gelekt. Zo zou de smartphone een batterij van Samsung SDI bevatten, dezelfde accu die in Note 7’s terug te vinden is. Ook wordt er gefluisterd dat de smartphone een ongeziene rekenkracht zal hebben, waarvoor Samsung de nieuwe merknaam ‘Beast Mode’ heeft gereserveerd.

Smalle bezels

Uit gelekte beelden op Weibo kunnen we een idee krijgen van het uiterlijk van de Samsung Galaxy S8. Wat meteen opvalt bij het bekijken van de foto’s, is dat de home-knop van de smartphone is verdwenen. De schermrand aan de onderkant van het toestel is bijgevolg ongezien dun en ook de bezels aan de zijkanten hebben een geringe dikte. Dit zou tot gevolg hebben dat de S8 een scherm-body-ratio heeft van maar liefst 90 procent.

Op de afbeeldingen lijkt de Galaxy S8 aan de rechterkant een startknop te hebben. Voor de volumeknoppen kan je aan de linkerzijde van het toestel terecht. Jammer genoeg zijn er (nog) geen foto’s gelekt van de achterkant van de smartphone. Hierdoor is het onmogelijk te achterhalen of de geruchten dat Samsung gebruik wilde maken van een setup met dubbele cameralens, maar dit plan heeft opgegeven, waarheidsgetrouw zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business