Nieuws

Creators Update voegt e-books toe aan de Windows Store

Microsoft pakt een lacune aan in de Windows Store: na de volgende grote update zal je er ook e-books kunnen downloaden.

Naast apps, games, en films wil Microsoft ook boeken gaan aanbieden in de Windows Store. Die nieuwe sectie zal met de Creators Update worden toegevoegd. Het nieuws is niet officieel, maar komt via gelekte beelden die website MSPoweruser in handen kreeg.

Edge

De screenshots tonen een nieuwe e-booktabblad in de Windows Store op een bètaversie van Windows 10 Mobile. Ook desktopgebruikers zullen boeken kunnen kopen via Microsofts online winkel, volgens de website. De verwerking van een aankoop zal identiek zijn aan die van een app of film. Wel opvallend: het lijkt erop dat het bedrijf geen speciale app zal aanbieden om digitale boeken te lezen, à la Apple iBooks of Amazon Kindle. In de plaats daarvan zullen e-books op Windows 10 standaard openen in Microsoft Edge. De Creators Update zal ondersteuning voor epub-bestanden voorzien voor de browser, met de mogelijkheid om kleine aanpassingen te doen zoals het veranderen van de tekstgrootte.

Microsoft wil het nieuws over de komst van e-books niet bevestigen, maar ook niet ontkennen. “We testen regelmatig nieuwe functies uit en veranderen bestaande functies om te zien wat het beste ontvangen wordt door onze fans. We zullen binnenkort meer informatie vrijgeven,” liet een woordvoerder weten aan zdnet.com.

Reader

[related_article id=”211124″]

Het is niet de eerste poging van het bedrijf om e-books aan de man te brengen. Er was een tijd waarin Microsoft wel een applicatie beschikbaar had om e-books te lezen: de Reader app. Die werd in 2000 gelanceerd en was te installeren op Pocket PC, Windows Mobile (de voorloper van Windows Phone) en op de desktop. Microsoft bood een online catalogus aan met zijn eigen gelicenseerde bestandstype voor e-books, zoals Apple vandaag gebruikt voor iBooks. Het bedrijf stopte echter met de verkoop in 2011, en trok de stekker uit de Reader app in het volgende jaar. Nu komen de digitale boeken dus terug en zal Microsoft opnieuw gaan concurreren met Amazon, die op dit moment de markt stevig in handen houdt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business