Nieuws

Pulse: Samsung confronteert problemen en… wat het eraan doet

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze nieuwe rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze nieuwe rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland.

1. Samsung confronteert kwelduivels…

Na maanden van onderzoek en bang afwachten zal er voor Samsung een serieuze last van de schouders vallen. De smartphonefabrikant, recent nog in het nieuws met de ontploffende Galaxy Note 7-toestellen, is eindelijk zeker dat het ontdekt heeft waar het ontploffingsgevaar vandaan kwam. Dat is goed nieuws voor het consumentenvertrouwen; wie koopt er immers nog smartphones van een fabrikant die niet kan garanderen dat zijn volgende toestellen veilig(er) zijn?

Maandenlang gingen 700 werknemers aan de slag met 200.000 teruggebrachte toestellen en nog eens 30.000 extra batterijen. Uiteindelijk zijn ze er dan toch in geslaagd de oorzaken te reproduceren. Bij de originele toestellen (poging 1) bleek een ontwerpfout aan het body aan de basis te liggen. De rechterbovenhoek van de Note 7 zou kortsluitingen kunnen veroorzaken. Bij de tweede poging waren er zelfs twee fouten: een lasfout zou voor gebrekkige batterijen gezorgd hebben, terwijl sommige batterijen van de tweede poging isolatietape misten. Het bleek een ontvlambare cocktail.

2. …en onderneemt stappen

Dat Samsung zijn problemen eindelijk onder ogen kan zien, is goed nieuws. Maar de oorzaak van iets kennen en ervoor zorgen dat die voorgoed verdwijnt, zijn twee verschillende zaken. Om nieuwe problemen in de toekomst te vermijden installeert Samsung een nieuw protocol, zeg maar een stappenplan. Alle toekomstige producten, ook als het geen smartphones zijn, zullen hieraan onderworpen worden. De acht stappen die batterijen moeten ondergaan zijn mede samengesteld door deskundigen van de universiteiten van Berkeley, Cambridge en Stanford.

3. Xiaomi-goeroe verlaat het nest

Hugo Barra verlaat de Chinese smarthponefabrikant Xiaomi. De ex-Google’er geeft als reden aan dat hij wil terugkeren naar Silicon Valley, waar zijn familie en vrienden wonen. Vanaf 2013 stond Barra bij Xiaomi in voor de globalisering van het merk. Hij toverde de Chinezen om van notoir Apple-imitator naar een innoverend merk dat menig hart sneller doet slaan. Onder zijn leiding lanceerde de fabrikant bijvoorbeeld de allereerste bezelloze smartphone ter wereld.

4. Hoe gevaarlijk is Trump?

De wereld houdt haar hart vast met de nieuwe president van de Verenigde Staten. Donald Trump is een wisselvallig persoon met grillen die een goeie steak perfect kunnen bereiden. Nu hij een gigantisch arsenaal aan nucleaire wapens aan zij vingertoppen ter zijner beschikking heeft, is het geen slecht idee om eens te bekijken hoe kwetsbaar we zijn. The Verge ging daarom op zoek naar de maatregelen die Trump ervan kunnen weerhouden een kernoorlog te starten. Het resultaat: de barrières zijn veeleer psychologisch dan juridisch.

5. Nasa kan niet kiezen

Nasa roept de hulp in van het publiek. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie kan maar niet kiezen wat het volgende fotodoelwit van jupitersonde Juno moet zijn. Nasa geeft aan dat het beschikbare geheugen aan boord van de sonde erg beperkt is, waardoor ze zeer selectief moeten zijn met welke foto’s ze willen maken. De projectleiders hebben besloten enkele doelwitten open te stellen voor een stemming. Wie wil, heeft nog zo’n acht uur vooraleer de stemming sluit. Stemmen kan hier.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business