Nieuws

Netflix laat je offline series bewaren op MicroSD-kaart

Android-gebruikers krijgen de mogelijkheid om series en films op een SD-kaartje te zetten in plaats van het interne geheugen van hun mobiele toestel.

Downloads van series en films op Netflix kan je sinds kort ook op microSD bewaren, als je de Android-app gebruikt. Het moet een oplossing bieden voor smartphones en tablets met beperkte opslagruimte.

MicroSD

Eind 2016 was het zover: Netflix maakte het na een lange periode van geruchten eindelijk mogelijk om shows offline te bekijken, door het downloaden van content toe te staan. Vooral voor gebruikers die graag onderweg een film of serie kijken, was de mogelijkheid een opsteker.

[related_article id=”210177″]

Maar je kan maar zoveel shows opslaan om later te bekijken als het geheugen van je toestel toelaat, en dat is vaak niet echt groot. 16 GB is zowat de norm bij midrange en budgettoestellen, en de grenzen daarvan zijn al vlug bereikt als je meerdere shows wil downloaden. De optie om ook op een SD-kaart te bewaren geeft gebruikers de kans om heel wat meer opslagruimte in te zetten.

Netflix rolt de update momenteel uit naar de Android-app. Wanneer je in de nieuwe versie van de toepassing iets wil downloaden, krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen interne of externe opslag. Je zal hiervoor een nieuwe toestemming moeten geven aan de app om toegang te krijgen tot je SD-kaart. Net zoals voor intern opgeslagen shows geldt bij downloaden naar microSD dat er een tijdslimiet is op hoe lang je de shows of films kan bekijken. En vergeet ook de andere verborgen limieten van het offline downloaden niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business