Nieuws

Pulse: BlackBerry geeft niet op en Pokémon Duel wil je nieuwe favoriete hype worden

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze nieuwe rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze nieuwe rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland.

1. BlackBerry lanceert ‘Mercury’-smartphone op 25 februari

BlackBerry en TCL gaven op de afgelopen CES-beurs in Las Vegas al een hint over de komst van een nieuwe ‘Mercury’-smartphone, maar veel details werden nog niet gelost. Lang hoeven we daar evenwel niet meer op te wachten, de telefoon zal officieel onthuld worden op 25 februari, vlak voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona. Volgens de geruchten zou de Mercury worden uitgerust met een Snapdragon 625, 3 GB RAM, een 18 MP-camera achteraan en een frontcamera met 8 megapixels. Wellicht belangrijker is het volledige toetsenbord dat BlackBerry ooit bij velen zo populair maakte. Over een prijs is op dit moment nog niets bekend. De specificaties wijzen eerder in de richting van het hogere midrange of premium segment.

2. Toshiba plant verkoop van zijn chipafdeling

Toshiba zit in niet in de beste financiële papieren. Daarom zou het Japanse bedrijf volgens Reuters van plan zijn om zijn chipafdeling af te splitsen en 20 procent ervan te verkopen. Het hoopt daarmee zo’n 200 miljard yen (1,64 miljard euro) op te halen. Dat geld is nodig om de miskoop van het Amerikaanse nucleaire bedrijf CB&I Stone & Webster, dat uiteindelijk minder waard bleek dan aanvankelijk gedacht, goed te maken. De verwachte afschrijving daarvan zou Toshiba volgens verschillende bronnen 4 tot 6 miljard dollar kunnen kosten. Vrijdag komt het bestuur samen om de knoop door te hakken. In tussentijd namen de aandelen van Toshiba op de Nikkei een duik van 2,2 procent naar 254 yen.

3. Pokémon Duel lanceert voor Android en iOS

Na het grote succes van Pokémon Go lanceert The Pokémon Company vandaag Pokémon Duel, een nieuw gratis spel met de populaire monstertjes voor Android en iOS. Pokémon Duel is een digitaal bordspel waarbij je een team van zes Pokémon strategisch opstelt en laat vechten om een bepaald doel te bereiken. Spelers kunnen op elk moment duelleren met tegenstanders op hun niveau van over de hele wereld. Het spel is gratis om te spelen, maar er zit een freemium model achter met items die je moet verzamelen – of kopen – om meer Pokémon vrij te spelen. Op moment van schrijven konden we het spel nog niet uit de Play Store downloaden. Wie Pokémon Duel wil uitproberen, zal dus mogelijk nog heel even geduld moeten hebben.

4. Trump-administratie haalt webpagina’s over klimaatopwarming offline

De huidige Amerikaanse president, Donald Trump, vindt de opwarming van de aarde een fabeltje. Fake news of alternatieve feiten, en dus heeft het thema geen plaats op officiële websites van de overheid. Het Environmental Protection Agency heeft volgens Reuters de opdracht gekregen om de pagina over klimaatopwarming op haar website offline te halen. Op de officiële website van het Witte Huis werd de pagina over klimaatopwarming eerder al gearchiveerd. Het ziet er naar uit dat de pagina op de website van het EPA hetzelfde lot beschoren is.

5. The Zuck wil geen president worden

De voorbije weken deden werd volop gespeculeerd dat Facebook-baas Mark Zuckerberg zich voorbereidt op een eventuele politieke carrière en mogelijk zelfs een gooi wil doen naar het presidentschap in 2020. Zuckerberg heeft die geruchten nu stellig ontkend tegenover Buzzfeed News. In plaats daarvan zegt hij helemaal gefocust te zijn op het verder uitbouwen van de community bij Facebook en het Chan Zuckerberg Initiative voor gelijke kansen voor alle mensen, dat hij samen met zijn vrouw beheert. Geruchten over een mogelijke stap naar de politiek staken de kop op nadat Bloomberg documenten aan het licht bracht waaruit bleek dat The Zuck onderzocht of hij het bestuur van Facebook kan combineren met een publieke functie.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business