Nieuws

Microsoft rolt speciale Game Mode uit naar Windows 10 Insiders

In aanloop naar de uitrol van de creators update drijft Microsoft het tempo van testversies voor Windows 10 op. De laatste preview bevat onder andere een speciale gamingmodus, een voorleesknop voor Edge en ondertiteling voor Cortana.

De afgelopen weken vuurde Microsoft heel wat nieuwe dingen op zijn Insider-testers af, met het oog op de lancering van de creators update in april. Zo kwamen we onder andere te weten dat Edge behoorlijk wordt uitgebreid en dat er een blauwlichtfilter zal worden toegevoegd, dat e-books binnen kort ook te koop zullen zijn via de Windows Store en dat de update de privacyproblemen aanpakt die het besturingssysteem blijven achtervolgen. Het nieuws houdt nog niet op. De laatste testversie van Windows 10 bevat als grootste onderdeel een speciale game-modus, die de band tussen pc en Xbox verder moet aantrekken.

Game-modus en e-books

De game-modus laat toe om met een klik over te schakelen naar de beste instellingen om videogames te spelen, gelijkaardig aan wat Microsoft wil bekomen met de prestatieschakelaar waar het ook aan werkt. Er zal ook een specifiek onderdeel voor gaming, met Xbox-icoontje, worden toegevoegd aan de instellingen. Onder ander het videostreamen van spellen via Beam is standaard ingebouwd in de modus en eenvoudig te activeren via het nieuwe gamemenu. Die laatste krijgt een eigen sneltoets: Windows + G.

Zoals we al aanhaalden, verwelkomt Microsoft e-books in de Windows Store en op het platform. Ondersteuning voor het lezen van EPUB-bestanden in Edge zat al in een voorgaande preview. Wie liever luistert naar verhalen, krijgt nu de mogelijkheid om teksten door Edge te laten voorlezen. Deze functie is te gebruiken voor alle EPUB-bestanden, ook degenen die je niet in de Windows Store hebt gekocht. Initieel ondersteunt Edge een twintigtal talen, waaronder Belgisch Nederlands.

Toegankelijker

Microsoft voert verschillende veranderingen door om de toegankelijkheid van Windows 10 te verbeteren voor gebruikers die het OS installeren. De vereenvoudiging van de privacy-instellingen is er daar één van. Andere verbeteringen zijn het vergemakkelijken van het aanmaken of inloggen op een Microsoft account, het versnellen van het aanmelden op een openbaar netwerk en het voorzien van ondertitels voor Cortana om slechthorenden te assisteren.

Verdere kleine aanpassingen zijn het veranderen van de naam ‘blauwlichtmodus’ naar ‘nachtlichtmodus’ om het gebruik van de functie te verduidelijken, en het feit dat je in de toekomst in het acteicentrum de downloadvooruitgang zal kunnen zien van apps die je via de Windows Store binnenhaalt. De volledige informatie over de nieuwste aanpassingen voor Windows 10 vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business