Nieuws

Pulse: Waarom Elon Musk een Trump-adviseur blijft en Snapchat gaat de beurs op

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag rechtstreeks in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Waarom Elon Musk een Trump-adviseur blijft

Uber CEO Travis Kalanick heeft onder druk van protest de adviesraad van president Trump verlaten. Ondanks gelijkaardige berichten van boycots tegen Tesla, laat Elon Musk in een tweet weten dat hij niet van plan is om uit de adviesraad te stappen. “Ik stemde in om in het Presidential Advisory Forum te zetelen om feedback te geven op uitdagingen waarvan ik denk dat ze belangrijk zijn voor ons land en de wereld”, legt de Tesla CEO uit. “Een adviesraad geeft advies, en die vergaderingen bijwonen betekent niet dat ik het eens ben met de acties van deze Administratie. Mijn doelen zijn om de wereldwijde overstap naar duurzame energie te versnellen en te helpen om van de mensheid een multi-planetaire samenleving te maken.”

2. Snapchat gaat de beurs op

Vijf jaar na de lancering van Snapchat, heeft Snap een IPO ingediend op de New York Stock Exchange. Het bedrijf hoopt 3 miljard dollar op te halen en zegt dat het momenteel 158 miljoen actieve dagelijkse gebruikers telt. De IPO zou de waarde van het bedrijf op meer dan 20 miljar dollar schatten. Snap genereerde in 2016 een omzet van 404,5 miljoen dollar, ten opzichte van 58,7 miljoen in 2015. Voorlopig is het bedrijf evenwel nog niet winstgevend. Afgelopen jaar noteerde het een verlies van 514,6 miljoen dollar, ten opzichte van 372,9 miljoen in 2015.

3. Gmail in Chrome werkt binnenkort niet langer op Windows XP en Vista

Google stopt vanaf 8 februari met de ondersteuning van Gmail in Chrome 53 en ouder. De maildienst zal weliswaar nog tot het einde van dit jaar blijven functioneren, maar wordt niet langer van beveiligingsupdates en nieuwe functies voorzien. De beslissing zal wellicht vooral gebruikers treffen die nog werken met de verouderde besturingssystemen Windows XP en Vista. Voor deze systemen is Chrome op versie 49 blijven steken. Wie nu nog op Windows XP of Vista werkt, doet er sowieso beter aan om zijn pc simpelweg van het internet los te maken in plaats van zijn mails er nog mee te checken. Microsoft stopte in april 2014 al met de ondersteuning van Windows XP en is dit jaar hetzelfde van plan met Vista, waardoor lekken niet meer gedicht worden.

4. Nvidia maakt doorverkoop gratis games moeilijker

Koop je een nieuwe grafische kaart van Nvidia, dan krijg je daar meestal een licentiecode voor een gratis spel bij. Veel gebruikers verkopen die codes door om een extra korting op hun nieuwe gpu te scoren. Dat is niet naar de zin van Nvidia en dus treft het bedrijf maatregelen, zo brengt PCGamesN aan het licht. De codes moeten voortaan ingewisseld worden via je GeForce Experience-account, staat te lezen in een vernieuwde FAQ. Daarnaast wordt een hardwareverificatie uitgevoerd om na te gaan of de code werd ingewisseld op een systeem met het bijhorende model gpu aan  boord.

5. Nintendo lost nieuw spel voor smartphones

Nintendo heeft zijn tweede smartphonespel klaar. In tegenstelling tot ‘Super Mario Run’, dat eerst exclusief op iOS uitkwam, is ‘Fire Emblem Heroes’ meteen voor zowel Android als iOS beschikbaar. ‘Fire Emblem Heroes’ is een turn-based strategy game met role-playing elementen. Het spel is gratis om te spelen, maar werkt met in-app aankopen om “orbs” te kopen die je nodig hebt om nieuwe personages vrij te spelen. Net als ‘Super Mario Run’ vereist het spel een actieve internetverbinding om te kunnen spelen.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business