Nieuws

Pulse: Google Maps krijgt update en H&M maakt jurk op basis van je smartphonedata

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag rechtstreeks in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Google Maps voor Android krijgt update

Google rolt op dit moment een update uit voor Maps voor Android, die onder meer een nieuw informatiepaneel toevoegt onderaan de app. Met een veeg naar boven krijg je een scherm gepresenteerd met drie tabbladen: voor nuttige plaatsen in de buurt, voor real-time (verkeers)informatie over je woon-werktraject en ten slotte voor de dienstregeling van het openbaar vervoer. De update is voorlopig alleen beschikbaar voor Android, het is nog niet bekend wanneer ook iOS aan de beurt is.

2. H&M maakt jurk op basis van je smartphonedata

H&M’s digitale modehuis Ivyrevel werkt samen met Google aan een gepersonaliseerde jurk op basis van je smartphonedata. De twee bedrijven hebben een app ontwikkeld op basis van Googles Awareness API die registreert waar je naartoe gaat, hoe het weer gewoonlijk is waar je woont, of je vooral formele of informele gelegenheden bijwoont, enzovoort. Op basis van die informatie ontwerpt Ivyrevel een gepersonaliseerde jurk, aangepast op jouw leven. De app wordt later dit jaar in bèta beschikbaar gemaakt. Ivyrevel mikt op een prijskaartje van 99 dollar voor het kledingstuk.

3. China wil internetcensuur strenger aanschroeven

China wil zijn controle over het internet verscherpen met de mogelijke invoer van een nieuwe commissie om internetdiensten- en hardware te screenen. Dat schrijft Reuters. Het nieuwe orgaan zal er vooral over waken dat overheidsdepartementen geen online producten en diensten aankopen die niet werden goedgekeurd.  China nam in november vorig jaar een nieuwe controversiële cybersecuritywetgeving aan die het nog moeilijker maakt voor buitenlandse technologiebedrijven om hun diensten in het land aan te bieden.

4. Facebook pakt “fausses nouvelles” aan in Frankrijk

Facebook en Google slaan de handen in elkaar met Franse nieuwsorganisaties om nieuwe fact-checking tools te ontwikkelen voor het filteren van nepnieuws in aanloop naar de presidentiële verkiezingen in Frankrijk. Facebook-gebruikers zullen potentiële nepberichten als dusdanig kunnen aanduiden, waarna ze worden geanalyseerd door de nieuwspartners van het sociale netwerk. Wanneer twee of meer partners het artikel als nep beschouwen, wordt het met een icoontje gemarkeerd. Google heeft een gelijkaardig initiatief “CrossCheck”, dat gebruikers vraagt om links naar dubieuze artikelen via een website door te geven, zodat ze kunnen worden onderzocht.

5. Speel Portal in het echte leven

Op de redactie zijn we al een tijdje fan alles wat met virtual en augmented reality te maken heeft. Nog meer na het bekijken van onderstaand filmpje. YouTube-gebruiker KennyWdev demonsteert zijn recentste creatie voor de HoloLens van Microsoft: een AR-versie van het populaire puzzelgame Portal. In de demo zie je hoe de speler oranje en blauwe portalen creëert om de Companion Cube van de ene naar de andere kant van de kamer te teleporteren. De kubus is zich bovendien bewust van de omgeving en gedraagt zich volledig volgens de wetten van de fysica.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business