Nieuws

Whatsapp wordt veiliger dankzij tweestapsverificatie

Gebruikers die willen voorkomen dat iemand inbreekt op hun Whatsapp-profiel hebben een nieuw verdedigingswapen: tweestapsverificatie. Je moet de optie nog wel zelf activeren.

Whatsapp voegt met tweestapsverificatie een nieuw beschermingsmiddel toe voor accounts. De ontwikkelaar rolt de optie de komende dagen uit naar alle gebruikers. In tegenstelling tot de introductie van versleutelde groepsberichten vorig jaar is deze mogelijkheid niet automatisch geactiveerd, je moet de optie zelf inschakelen via de instellingen.

Pincode

Tweestapsverificatie zorgt ervoor dat je altijd met twee toegangscodes werkt wanneer je op je account inlogt. Doorgaans gaat het om je normale wachtwoord en een afwisselende code die op het moment van aanmelden wordt verstuurd naar je smartphone of e-mail, maar Whatsapp pakt dat anders aan. Het gebruikt dan ook geen standaardwachtwoord om je te identificeren, maar je mobiele nummer. Tweestapsverificatie op de app geeft je de mogelijkheid om een extra pincode van zes cijfers in te voeren voor je account, die je moet opgegeven wanneer je je aanmeldt op een nieuw toestel. De optie inschakelen kan je via Instellingen en Account.

[related_article id=”211690″]

Optioneel zal je een e-mailadres kunnen opgeven bij het activeren van de bescherming. Whatsapp moedigt zijn gebruikers aan om dat ook te doen. Het adres dient als een vangnet voor wanneer je je pincode zou vergeten. Herinner je je pincode niet meer en heb je geen e-mail opgegeven, dan zal je zeven dagen lang geen toegang meer krijgen tot de chatapp. Na die week kan je je mobiele nummer opnieuw koppelen met Whatsapp zonder het gebruik van de pincode, maar je oude berichten zullen verwijderd zijn. Om je te helpen je pincode te onthouden zal Whatsapp je er regelmatig naar vragen wanneer je de app gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business