Nieuws

Meer informatie over Nintendo Switch opgedoken

Een gelekte ontwikkelaars-handleiding voegt nieuwe puzzelstukjes van kennis toe aan wat we weten over de Nintendo Switch en vult de gekende informatie over de console verder aan.

Over twee weken maakt de Nintendo Switch zijn debuut op de markt. Ondertussen weten we al meer over de prijs en de visuele mogelijkheden van de console, maar er zijn nog altijd onderdelen waar de Japanse ontwikkelaar niets over heeft bekend gemaakt. Een nieuw lek schijnt meer licht op onder andere de GPU en het werkgeheugen van de Switch, terwijl het op het vlak van verbindingsmogelijkheden dan weer vragen doet rijzen.

Nintendo NX

De gelekte informatie komt uit een handleiding voor het ontwikkelen van games op de Switch, die publiekelijk is gemaakt via Reddit. Het gaat waarschijnlijk om een oudere versie van de officiële ontwikkelaarsgids, omdat de Switch nog wordt aangeduid als de ‘Nintendo NX’, de codenaam van de console. Het document bevestigt onder andere dat de Nvidia-GPU onder de motorkap gebaseerd is op de oudere Maxwell-architectuur en niet op Pascal, iets wat al eerder via bronnen binnen het bedrijf naar buiten was gekomen. Net zoals het feit dat de CPU een aangepaste versie van de Nvidia Tegra X1 is.

Verwarring over Bluetooth

Naast de 32 GB aan opslagruimte beschikt de Switch over 4 GB LPDRR4-RAM. Je kan het geheugen uitbreiden met MicroSDXC-kaartjes, een onderdeel waar Nintendo behoorlijk wat winst op wil maken. De handleiding maakt ook gewag van de aanwezigheid van bluetooth 4.0 naast wifi, een verbindingsmogelijkheid waar Nintendo niets over heeft losgelaten bij zijn persvoorstelling. Het wordt ook tegengesproken door de info op verkoopspagina’s, op bol.com is bijvoorbeeld te lezen dat er geen bluetooth beschikbaar is. Het is onduidelijk of Nintendo uiteindelijk afgestapt is van het idee om bluetooth te voorzien, of dat het die informatie nog niet heeft verstrekt aan zijn verkoopspartners. De wifi-verbinding zal via de 5 GHz-frequentie kunnen verlopen. De batterij klokt af op 4.310 mAh. Update: De Nintendo Switch heeft wel degelijk bluetooth 4.1 aan boord

Verder bevat de ontwikkelaarsgids ook proef-ontwerpen van de interface van de Switch. De beelden bevatten onder andere concepten voor het algemene scherm, specifieke game-pagina’s, een online webshop en het instellingenmenu.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business