Nieuws

Google Maps wordt socialer: deel je favoriete plaatsen

Binnenkort kunnen gebruikers van Google Maps hun favoriete eetplekjes, cafés en andere locaties in lijstjes gieten en delen met vrienden of de wereld.

Om de informatie op Google Maps nog toegankelijker te maken voor zij die op zoek zijn naar de interessantste plekjes in de buurt, rolt Google momenteel een nieuw systeem van lijstjes uit. De functie is al enige tijd in bèta en werd getest door de lokale gidsen: gebruikers die geregeld een recensie voor een locatie achterlaten op Google Maps en zich hebben ingeschreven op het beloningsprogramma van Google.

Plekjesverzameling

Gebruikers zullen in de Google Maps-app verschillende vaste lijsten zien verschijnen, waaronder Favorites, Starred Places en Want to Go. Onder die noemers kunnen ze hun favoriete plekjes bewaren en de plaatsen die ze nog willen bezoeken. Verder krijgen ze ook de mogelijkheid om eigen lijsten te creëren, genre ‘beste pizza’ tot ‘mooiste vergezichten in de buurt’.

De lijsten zijn te delen met vrienden, en ze kunnen ook publiek beschikbaar gemaakt worden voor elke gebruiker. En net zoals op Spotify of Twitter zijn deze lijsten ook te volgen. Google stelt in zijn aankondiging dat een gevolgde lijst zowel on- als offline te bekijken zal zijn op desktop en mobiel. De locaties in je (gevolgde) lijsten zullen ook standaard op de kaart te zien zijn.

De functie wordt momenteel uitgerold voor Android en iOS, de lancering op de webapp van Google Maps volgt later. Hoe je precies een lijstje aanmaakt, doet Google uit de doeken in een kort filmpje:

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business