Nieuws

Samsung kondigt Galaxy S8 Plus aan

Geheel onverwacht kondigde Samsung gisteren het bestaan aan van de Galaxy S8 Plus. De pagina is ondertussen alweer verwijderd.

Op een inmiddels verwijderde supportpagina kondigde Samsung gisteren zijn Galaxy S8 Plus aan. De pagina ging gisteravond online met het modelnummer (SG-G995FD), maar kreeg verder geen specifieke informatie mee. Niettemin leert het ons dat Samsung van bij de lancering reeds een groter model van zijn nieuwste vlaggenschip beschikbaar zal stellen.

De ondersteuningspagina werd voor het eerst gisteravond opgemerkt door een medewerker van Forbes en bleef enkele uren beschikbaar. Vandaag is ze nergens meer te bespeuren, maar dat houdt de Google Cache natuurlijk niet tegen om ons toch een blik te gunnen.

Geen Edge

Ondanks de weinige informatie die de pagina meegeeft, kennen we ondertussen al de belangrijkste specificaties van de nieuwe toestellen. Enkele betrouwbare lekken leerden ons al dat de S8 Plus zal beschikken over een 6,2 inch 2K-scherm met gebogen randen – Samsung laat de nomer ‘Edge’ dit jaar weg aangezien elk model de gebogen rand meekrijgt, meteen ook de reden waarom de fabrikant meteen een ‘kleiner’ en een groter model lanceert.

[related_article id=”211416″]

Ondanks de grotere schermdiagonaal zal de behuizing slechts even groot zijn als dat van de S7 Edge van vorig jaar; Samsung lijkt er namelijk in geslaagd te zijn de schermranden bijna volledig weg te werken. Daarnaast zal de nieuwe Snapdragon 835 een plaats krijgen in de S8 Plus. Samsung hamstert daarvoor reeds geruime tijd alle chips die Qualcomm van de productieband laat rollen, tot ongenoegen van sommige concurrenten.

In bepaalde regio’s laat de Snapdragon zich echter vervangen door de Exynos 8895 van Samsung zelf. 64 GB interne opslag en 4 GB RAM-geheugen vullen het interne plaatje aan. Opladen zal gebeuren via een usb-C-poort, terwijl de audio-ingang zijn plekje mag behouden. Naast een vingerafdrukscanner zal er eveneens een irisscanner aanwezig zijn.

Achterstand

Opvallend genoeg blijft Samsung op het gebied van werkgeheugen achter op concurrenten als OnePlus en Huawei. Die hebben beiden al modellen met 6 GB aan RAM. Ook een 4K-scherm blijft voorlopig uit, al zou dat wel eens zijn opwachting kunnen maken op de nieuwe Galaxy Note 8.

Voorlopig is er nog geen lanceringsdatum bekend. Samsung liet eerder al weten dat het zijn nieuwe vaandeldragers niet zal voorstellen op MWC, zoals het dat de afgelopen jaren wel deed. De batterijproblemen van de Note 7 zitten daar natuurlijk voor iets tussen; problemen die vorige week nog leken te zorgen voor een nieuw hoofdstuk in het flaterboek, nadat enkele preproductiemodellen van de nieuwe smartphones een recyclagecentrum in de fik zetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business