Nieuws

Apple bestelt 160 miljoen OLED-schermen voor iPhone 8

In tegenstelling tot grote concurrent Samsung voorziet Apple zijn vlaggenschip niet van een OLED-scherm. Het bedrijf lijkt hier echter verandering in te willen brengen.

Volgens Korean Herald heeft Apple een overeenkomst getekend met Samsung voor 160 miljoen schermen. Deze OLED-schermen zouden bedoeld zijn voor de iPhone 8, wat een logische stap lijkt te zijn voor Apple. Een smartphone waaraan je 1.000 dollar geeft, zou immers behalve een hoop nieuwe functies ook een goed scherm moeten hebben.

Veel schermen

Het aantal schermen dat Apple heeft besteld, doet echter wel vragen rijzen. Vorig jaar heeft Apple slechts 211 miljoen toestellen verkocht. 160 miljoen is maar liefst 76 procent van dit aantal, waardoor het wel erg optimistisch lijkt van Apple om te verwachten dat de iPhone 8 zo vaak zal worden verkocht. Zeker nu de prijs van Apple zijn smartphone vier cijfers lang is, is de kans klein dat het bedrijf verkooprecords kan verbreken.

[related_article id=”212081″]

Een dergelijke aanname werd echter al gedaan toen Apple de iPhone 5S en 5C uitbracht. Dit laatste toestel had een kleurrijke behuizing die uit kunststof bestond en kostte een stuk minder dan Apple zijn vlaggenschip. In tegenstelling tot de verwachtingen, werd de iPhone 5S vaker gekocht dan zijn goedkopere tegenhanger. Mogelijk hoopt Apple op eenzelfde resultaat met de iPhone 8, waardoor het grote aantal bestelde schermen volledig opgebruikt zal worden.

Nieuwe generatie

Een tweede manier om het grote aantal bestelde schermen te verklaren, is door aan te nemen dat Apple meerdere iPhones van een OLED-scherm wil voorzien. Vooralsnog werd er door kenners aangenomen dat enkel de iPhone 8 het nieuwe scherm zou krijgen, maar honderd procent zeker is men hier niet van.

Ten slotte kan het zijn dat Apple minstens twee generaties van iPhones met een prijskaartje van duizend dollar wil maken. Een deel van de OLED-schermen zal worden gebruikt voor de iPhone 8, terwijl de overige schermen bedoeld zijn voor de volgende generatie van de iPhone. Er is immers niets dat bedrijven tegenhoudt om een contract te maken voor componenten dat meerdere jaren in beslag neemt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business