Nieuws

Pulse: Microsoft bouwt drone-simulator en Nederland test verkeerslicht voor smartphonegebruikers

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Microsoft ontwikkelde een drone-simulator

Microsoft heeft een open source drone-simulator beschikbaar gesteld die drone-bouwers kan helpen om de automatische piloot van hun toestellen te testen en trainen op realistische situaties. De tool laat toe om de drone virtueel door willekeurige omgevingen te laten bewegen met allerlei hindernissen zoals elektriciteitskabels, lantaarnpalen en bomen. Microsoft hoopt dat het de simulator in de toekomst ook voor andere vormen van computer vision en machine learning kan inzetten.

2. Nederlandse gemeente neemt verkeerslicht voor verstrooide smartphonegebruikers in dienst

De Nederlandse gemeente Bodegraven is gestart met een pilootproject met LED-lichtlijnen bij een van de oversteekplaatsen in de stad. Die werden aangebracht in het straatwerk en zijn gekoppeld aan de verkeerslichten. Springt het licht op rood, dan kleuren de lichtlijnen rood. Wordt het groen, dan veranderen ze mee van kleur. Het doel? Een betere veiligheid voor verstrooide smartphonegebruikers die heel de tijd met hun blik naar beneden over straat wandelen.

3. Verdwijnt de Home-knop op de volgende iPhone?

De speculatie over de volgende iPhone draait alweer op volle toeren. Volgens de laatste berichten zou die de Home-knop wel eens kunnen laten vallen ten voordele van een strook virtuele knoppen onderaan het toestel, althans als we Apple-specialist Ming-CHi Kuo van KGI mogen geloven. Wat er dan met Touch ID gebeurt? Kuo gelooft dat de telefoon zal worden voorzien van “andere biometrische technologieën die de huidige vingerafdrukherkennning vervangen”. Eerder raakte al bekend dat Apple een patent kreeg goedgekeurd dat beschrijft hoe de Touch ID-sensor rechtstreeks in het scherm kan worden verwerkt.

4. FaceApp maakt zijn gezichtsmanipulatie beschikbaar op Android

Vorige maand verscheen FaceApp op iOS. De app maakt gebruik van neurale netwerken om de gezichtsuitdrukkingen van mensen aan te passen, ze van geslacht te veranderen of er tientallen jaren ouder te doen uitzien. De gratis applicatie heeft nu ook zijn weg gevonden naar Android.

5. Ghostery heeft nieuwe eigenaar

Ghostery, de populaire browserextensie die advertenties en trackers op het web blokkeert, heeft een nieuwe eigenaar. De extensie is voortaan in handen van het Duitse Cliqz, dat een privacygerichte browser met dezelfde naam ontwikkelt. Ghostery zal beschikbaar blijven als een losstaand product, maar technologieën van de extensie zullen wel opduiken in de browser en vice versa. Cliqz hoopt vooral dat de populariteit van de tool gebruikers ook in de richting van hun browser zal duwen.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business