Nieuws

Google looft prijzenpot uit voor het taggen van Youtube-video’s

Om een databank snel uit te breiden zet Google een wedstrijd op om algoritmes te belonen die snel en accuraat Youtube-video's kunnen taggen.

Een prijzenpot van 100.000 dollar en de toegang tot een databank met 7 miljoen video’s moet ontwikkelaars verleiden om slimme video-algoritmes te schrijven voor Google. De technologiereus looft het geld uit om de databank in kwestie, Youtube-8M, uit te breiden.

De competitie is gericht op Kaggle-gebruikers, een online platform voor datawetenschappers. Deelnemers aan de wedstrijd krijgen toegang tot Youtube-8M, die een dataset omvat van 7 miljoen Youtube-video’s die al getagd zijn – goed voor 450.000 uur aan video. Op basis van de dataset moeten ze slimme algoritmes trainen die minstens 700.000 nieuwe video’s kunnen taggen. De vijf teams of personen die beste algoritmes creëren, krijgen een deel van de prijzenpot. De winnaar gaat lopen met 30.000 dollar.

“Door deel te nemen zullen Kagglers niet alleen een cruciale rol spelen in het ijken van state-of-the-art benchmarks, maar ze zullen ook het doorzoeken en organiseren van video-archieven verbeteren,” zegt Google in de wedstrijdaankondiging. De competitie zal over vier maanden lopen, waarna de winnaars bekend gemaakt worden op 30 juni, tijdens een IEEE-conferentie over computervisie en patroonherkenning.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business