Nieuws

Pulse: Zwarte gatenfotografie en Nintendo past tactiek aan

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Vrouwonvriendelijke Uber

Vanuit Silicon Valley duiken regelmatig verhalen op over vrouwelijkewerknemers die verkeerd worden behandeld. Vandaag kwam zo’n verhaal binnen Uber aan het licht. Susan Fowler maakt haar relaas wereldkundig via een blog. Daaruit blijkt dat ze herhaaldelijk te maken kreeg met mannelijke bazen die haar bestookten met oneerbare voorstellen. Wanneer ze haar klachten overmaakte aan de HR-afdeling wimpelde die haar keer op keer af. Uber CEO Travis Kalanick beloofde reeds een diepgaand onderzoek te gaan voeren.

2. Verblindende computerschermen

Vroeger zeiden onze ouders regelmatig dingen die ervoor moesten zorgen dat we minder bezig waren met onze digitale schermen. Wie ’s nachts naar een scherm zou turen, zou slechte ogen krijgen, wie te veel computerspellen speelde, zou slechte ogen krijgen, wie te veel televisie keek, zou slechte ogen krijgen. We weten al langer dat dat fabeltjes zijn.

Onderzoekers van de Univeristeit van Iowa willen wel nog eens benadrukken dat we niettemin onze voorzorgen moeten nemen. Zoniet, dan zullen we meer en meer last krijgen van pijnlijke en vermoeide ogen. De onderzoekers stellen dat de ideale omstandigheden om langdurig naar een scherm te kijken als volgt zijn: kijk in een hoek van 15 tot 20 graden naar beneden, zorg ervoor dat er 50 cm tussen het scherm en je gezicht is en draag indien nodig een speciale bril die je ogen helpen ontlasten. Daarnaast helpt de 20-20-20-regel: per 20 minuten aan een computer moet je 20 seconden kijken naar een voorwerp op een afstand van 6 meter (20 voet).

3. Bill Gates wil een robotbelasting

Bill Gates, de man die stinkend rijk werd dankzij zijn technologische toekomstvisie, wil een rem zetten op de snelheid waarmee jobs automatiseren. Hij is van mening dat een belasting op gerobotiseerde werknemers het nodige geld kan opleveren om de vervangen werknemers aan een nieuwe jog te helpen. Daarnaast meent hij dat een belasting de overschakeling net genoeg kan afremmen om te leren omgaan met een toenemende stroom aan werkzoekenden. In Europa moet hij alvast niet op steun rekenen: het Europese Parlement stemde onlangs nog tegen dergelijke heffingen.

4. Staar eens in een zwart gat

Van 5 april tot en met 14 april van dit jaar zal de Event Horizon Telescope (EHT) in een zwart gat turen. De virtuele telescoop wordt al twee decennia lang klaargemaakt voor dit moment. De telescoop is virtueel aangezien het gaat om een verzameling van radiotelescopen die verspreid zijn rond de ganse planeet. Die tactiek moet ervoor zorgen dat een zwart gat dat voor ons slechts een speldenkop groot is, toch duidelijk in beeld gebracht kan worden. Het zwarte gat in kwestie, Sagittarius A, heeft nochtans het gewicht van vier miljoen zonnen. Op de allereerste foto van een zwart gat is het evenwel nog wachten tot begin 2018.

5. Nintendo past tactiek aan

Wie ooit al een spel heeft gedownload voor een Nintendo-console kan ervan meespreken: Nintendo hanteert zowat de minst klantvriendelijke tactiek. Wie een spel digitaal aankoopt, legt de link rechtstreeks met de hardware. Koop je een nieuwe console (bijvoorbeeld omdat de vorige stuk is), dan ben je dat spel kwijt. Na jarenlang gezeur van de fans past Nintendo dat eindelijk aan voor de komst van de Switch. Games worden vanaf nu verbonden met je account, zodat je dat spel later gewoon opnieuw kan downloaden.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business