Nieuws

Samsung kondigt cruciale RFIC-chip voor 5G aan

Met de lancering van de 5G RFIC-chip heeft Samsung naar eigen zeggen een nieuwe mijlpaal bereikt om 5G commercieel mogelijk te maken.

Samsung Electronics stelt een nieuw product voor: de 5G Radio Frequency Integrated Circuit (RFIC). De chip is een “essentieel component voor de productie en commercialisatie van de volgende generatie van basisstations en andere radio access producten,” zegt Samsung.

Verbindingsrevolutie

Volgens het bedrijf kan de chip de uitrol van een 5G-netwerk mogelijk maken aan snelheden van 20 gbps, met een mogelijke lanceringsdatum al in 2018. “We zijn enthousiast dat we eindelijk alle puzzelstukjes samen kunnen brengen en deze belangrijke mijlpaal op het pad naar 5G kunnen aankondigen. Dit zal een grote rol spelen in de toekomstige verbindingsrevolutie,” stelt Samsung-topman Paul Kyungwhoon Cheun.

[related_article id=”210425″]

De RFIC-chip is ontworpen om de prestaties van netwerkbasisstation te verbeteren en bevat een high-gain/high efficiency versterker. Dit onderdeel zorgt voor een bredere bedekking in de milimeter wave-band (mmWave), waarmee het een belangrijk obstakel oplost. 5G gebruikt namelijk een hogere frequentie dan de bestaande standaarden voor draadloos internet. Die hogere frequentie laat snellere datatransfers toe, maar heeft ook een kleinere en minder stabiele reikwijdte. De versterker moet dat probleem remediëren.

Standaard

Specifieke zal de RFIC-chip voor de 28 GHz mmWave-band gebruikt kunnen worden, de frequentie die naar alle waarschijnlijkheid de standaard voor 5G zal worden. Het Zuid-koreaanse bedrijf volgt daarmee Qualcomm, dat eerder al een eigen 5G chipset toonde gericht op modems. De eerste producten uitgerust met de 5G RFIC-chip zullen begin volgend jaar beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business