Nieuws

Samsung zou Galaxy Note 7 refurbished gaan verkopen

Volgens Koreaanse media is Samsung van plan om zijn Note 7-voorraad refurbished te verkopen - met een andere batterij onder de motorkap.

Samsung wil zijn voorraad van de Galaxy Note 7 refurbished verkopen om kosten te recupereren en om een boete voor milieuschade te ontduiken, zo rapporteren lokale media.

Gerecycleerd

De verkoop zou in juni starten en voornamelijk gericht zijn op opkomende markten in Azië, zoals India en Vietnam. Mogelijks zouden de refurbished smartphones ook in Zuid-Korea worden aangeboden. Samsung herbruikt de belangrijkste componenten van de Galaxy Note 7, maar zal een andere batterij voorzien en de onderdelen in een nieuwe case steken. De capaciteit van de nieuwe batterij ligt tussen de 3.000 en 3.200 mAh, een vermindering tegenover de originele accu met een vermogen van 3.500 mAh.

[related_article id=”211416″]

Samsung biedt de Galaxy Note 7 niet alleen aan om van zijn stock af te komen. Er hangt het bedrijf een boete boven het hoofd voor milieuschade. De Zuid-Koreaanse minister van milieu heeft eerder verklaard dat het Samsung een sanctie zou opleggen wanneer het niet op een correcte manier zijn voorraad van de Note 7 zou verwerken. Een verkoop van refurbished toestellen zou het bedrijf de kans geven om de boete te vermijden.

Corruptie

Volgens de Koreaanse media zit Samsung op zo’n 2,5 miljoen onverkochte Note 7’s, de meeste daarvan terugggeroepen nadat bleek dat de batterij in sommige gevallen implodeerde. Het bedrijf onthulde een maand geleden de oorzaak van de ontploffende smartphones en hoopte daarmee de zaak voorgoed af te sluiten. Het bedrijf heeft momenteel met andere problemen af te rekenen: enkele van de topbestuurders van het bedrijf zijn verwikkeld in een corruptieschandaal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business