Nieuws

Russen knutselen werkende hoverbike in elkaar

Het voertuig maakt gebruik van dronetechnologie om in de lucht te blijven.

Het Russische bedrijf Hoversurf is er in geslaagd om een luchtwaardige hoverbike te demonstreren. De hoverbike is de volgende in een rij van voertuigen ontsproten aan science-fictionfilms en -verhalen die een praktische uitwerking krijgen, net zoals bij het hoverboard en de vliegende auto.

Extreme sport

De hoverbike heeft de naam Scorpion-3 gekregen. Het toestel is in essentie een oversized drone met vier schroeven en een passagiersstoel in het midden, waarbij de besturing wel in handen is van de passagier. Volgens Hoversurf zouden zowel professionals als amateurs met de hoverbike kunnen vliegen. De Scorpion-3 heeft ook ingebouwde software die beperkingen oplegt aan de reikwijdte en de snelheid van de hoverbike, om de veiligheid tijdens het vliegen te garanderen.

Het Russische bedrijf ziet het voertuig voornamelijk als een nieuw middel voor extreme sport, maar op dit moment is de Scorpion-3 nog maar een prototype. Over de commercialisatie van de zwevende motor heeft Hoversurf nog niets los gelaten. Tot dan moeten fans het doen met tot de verbeelding sprekende video’s.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business