Nieuws

Remix Singularity maakt van je smartphone een pc

Met Remix Singularity wil ontwikkelaar Jide hetzelfde bereiken als Windows Continuum: je smartphone in een volwaardige pc transformeren.

De Chinese ontwikkelaar Jide is de maker van het uitstekende en gratis Remix OS, waarmee je Android op een Windows-pc kan draaien. Het bedrijf heeft echter nog grotere plannen weggelegd voor het besturingssysteem. Het kondigde gisteren een nieuwe versie van Remix OS voor smartphones aan. Deze zal het mogelijk maken om je telefoon als volwaardige desktop te gebruiken, dankzij een nieuwe functie genaamd Remix Singularity.

Remix Singularity

De smartphoneversie van Remis OS krijgt de naam Remix OS on Mobile (ROM). Jide verwacht het platform in de tweede helft van 2017 beschikbaar te kunnen stellen. Remix Singularity is met voorsprong de opvallendste functie van het mobiele OS.

[related_article id=”211215″]

Het werkt in essentie zoals Windows Continuum: wanneer je een smartphone koppelt aan een beeldscherm, schakelt ROM over op een pc-modus met de bijbehorende schaalvergroting en aangepaste interface. Denk aan het opduiken van een startbalk en vensters. Je hebt dan nog wel een bluetooth toetsenbord en muis nodig om te kunnen navigeren op je Android-pc. Ook koppelen aan een tv behoort tot de mogelijkheden.

Alle Androidapps die je op je toestel hebt staan, schalen mee met Remix Singularity. Game-apps als Candy Crush of het (binnenkort op Android beschikbare) Super Mario Run zou je zo op een monitor kunnen spelen, productiviteitsapps als Microsoft Word of Excel worden een stuk handiger.

Vrijheid

Op basis van Remix OS voor desktop durven we te stellen dat Jide de technische knowhow in huis heeft om Remix Singularity efficiënt en vlot te laten werken. De grote vraag is echter of mensen erop zitten te wachten om hun smartphone als pc te gebruiken. Windows Continuum is geen succes te noemen, en gelijkaardige initiatieven als pc’s-op-een-stick zijn dat evenmin geworden.

Jide gokt erop dat gebruikers verleid zullen worden door de voordelen. “Als je smartphone [je pc] kan vervangen is dat een grote besparing, en het heeft een grote impact op productiviteit,” zegt medeoprichter David Ko in een interview met The Verge. “De vrijheid om je geen zorgen te hoeven maken over het meenemen van een laptop of tablet is een krachtig iets.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business