Nieuws

Qualcomm lanceert ongezien snelle modem-chip voor mobiele internet

De nieuwe Snapdragon X20 LTE-chip ondersteunt mobiele netwerksnelheden tot 1,2 Gigabits per seconde, en raast daarmee de capaciteit van de meeste providers voorbij.

Qualcomm stelt vandaag de gloednieuwe Snapdragon X20 LTE chipset voor. De modem-chip maakt het mogelijk om mobiel internet te ontvangen met een downloadsnelheid van 1,2 gigabits per seconde. De aankondiging komt op de hielen van het nieuws dat Intel uitpakt met een eigen XMM 7560 LTE-modem die tot 1 gbps gaat.

Gigabit

De Snapdragon X20 is de tweede gigabit-modem uit de stal van Qualcomm. De chip is gebakken op 10 nanometer en zou een verbetering van 20 procent in snelheid op tafel leggen. Diens voorganger, de X16, kon al theoretische snelheden halen van 1 gbps. Die X16 is op dit moment nog niet beschikbaar, wat waarschijnlijk nog enkele maanden zo zal blijven. Qualcomm heeft de modem als eerste geïntegreerd in de high-end Snapdragon 835 system-on-a-chip en aangezien Samsung op zowat de hele voorraad zit, is het nog wachten tot de lancering van de Galaxy S8 vooraleer de capaciteit van de gigabit-modem in de praktijk kan uitgetest worden.

Sowieso is het uitgesloten dat je er nu al effectieve gigabitsnelheden mee zal halen. Telecomproviders bieden de snelheid gewoonweg nog niet aan. Qualcomm spreekt dan ook de hoop uit dat de lancering van de nieuwe LTE-modem de adoptie van gigabit-netwerken wereldwijd zal versnellen en het fundament zal leggen voor de sprong naar 5G. De X20 zal in de eerste helft van 2018 opduiken in mobiele toestellen, aldus Qualcomm.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business