Nieuws

Huawei lanceert smartwatches met autonomie van 25 dagen

Tijdens MWC heeft Huawei twee nieuwe smartwatches aangekondigd. Door de toestellen in ‘watch mode’ te plaatsen, kan je ze maar liefst 25 dagen gebruiken.

Android Wear 2.0 is officieel gelanceerd en nieuwe smartwatches met het besturingssysteem staan klaar om de markt te veroveren. Eén van de fabrikanten die een smartwatch met Android Wear 2.0 lanceert tijdens Mobile World Congress is Huawei. De Chinese smartphonemaker lanceerde in 2015 de Huawei Watch en vervangt dit toestel nu met twee sportievere modellen.

Dik

De Huawei Watch 2 is gemaakt van plastic om LTE te kunnen ondersteunen. Verder bevat het slimme horloge GPS, hartslagsensoren en NFC. Huawei zal eveneens een variant van het horloge aanbieden die enkel wifi ondersteunt. De Watch 2 Classic heeft in tegenstelling tot zijn tegenhanger een metalen behuizing, waardoor er geen LTE-model van te verkrijgen zal zijn. Verder heeft het horloge dezelfde sensoren als de Watch 2. Beide versies van de smartwatch hebben twee fysieke knoppen, een microfoon en speakers.

De eerste Huawei Watch had een 1,4-inchscherm, terwijl de nieuwe smartwatches van de fabrikant een 1,2-inchscherm hebben gekregen. Ondanks dit kleinere scherm zijn de horloges een stuk dikker en groter dan hun voorganger. Hoogstwaarschijnlijk zit de grote hoeveelheid nieuwe functies die de smartwatches van Huawei ondersteunen hier voor iets tussen. Voor mensen met een dunne pols zal het horloge hierdoor minder aangenaam aanvoelen.

Watch mode

De smartwatches van de Chinese fabrikant hebben een batterij van 420 mAh. Volgens Huawei is dit voldoende om twee dagen toe te komen met zijn horloges bij normaal gebruik. De Huawei Watch 2 en Classic bevatten echter eveneens een zogenaamde ‘watch mode’. Wanneer je deze modus gebruikt, kan je je horloge enkel gebruiken om het uur af te lezen en je stappen te tellen. Volgens Huawei krijg je dankzij de modus een autonomie van maar liefst 25 dagen.

Sportief

Zoals eerder aangehaald zijn de nieuwe horloges sportiever dan hun voorganger. Beide toestellen meten continu je hartslag en worden geleverd met het Fit-programma van Huawei. Dit programma personaliseert een trainingsschema op basis van je doelstellingen en eerdere prestaties. Ook het uiterlijk van de horloges doet sportiever aan. Wie fan was van de eerste Huawei Watch, zal hierdoor wel eens teleurgesteld kunnen zijn. Huawei heeft immers duidelijk functionaliteit boven design geplaatst.

Huawei zal zijn Watch 2 in maart beschikbaar maken in Spanje, Frankrijk, Portugal, Italië, Duitsland en China. In april komt het horloge onder andere naar België, Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De prijs van de Huawei Watch 2 start bij 329 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business