Nieuws

Sony Xperia Touch projecteert Android-tablet op elk oppervlak

Sony heeft een aantal nieuwe smartphones aangekondigd op Mobile World Congress, maar de Sony Touch is de échte publiekstrekker. Binnenkort de vervanger van de tablets?

2016 was geen gemakkelijk jaar voor Sony. Het mobiele schip zinkt steeds dieper en de nieuwe toestellen die het heeft aangekondigd op Mobile World Congress dit jaar ogen weinig opvallend, uitgezonderd een 4K HDR-smartphone. Hoe kan je dan de kar keren? Door gekke concepten te bedenken om je merk opnieuw hip te maken. De Xperia Touch is daar het resultaat van.

Android-projector

De Xperia Touch is een Android Nougat-toestel dat een aanraakscherm heeft, maar in de vorm van een projector. Je zet het toestel ergens op tafel en je kan direct het geprojecteerde beeld bedienen alsof het een reuzentablet is. We waren sterk verbaasd hoe goed de touchbediening werkt op de Xperia Touch. Zelfs fijne aanpassingen zoals een video doorspoelen of een actiespel zoals Fruit Ninja werken perfect op de Xperia Touch.

De slimme projector weet dankzij infraroodsensors waar je vingers de projectie aanraken. Omdat het infrarood is, heeft het maar een beperkte reikwijdte. Wanneer je direct op een tafel projecteert, werkt alles prima. Kantel je de Xperia Touch om een groot beeld op de muur te projecteren, dan werkt de touchbediening niet meer.

http://gph.is/2lNCuIV

Zwakke helderheid

Wanneer je video wilt kijken, kan je een beeld tot 80 inch projecteren op de muur. Eén demo toonde de slimme opstelling van een beeld dat vanuit de PlayStation 4 werd gestreamd in een heel andere kamer. Het enige wat je nodig hebt is een DualShock 4-controller, en je kan gamen op een groot scherm. De beperkte schermresolutie van 1.366 x 768 pixels valt niet op bij tafelprojectie, maar wel bij muurprojectie.

Is dit de heilige graal binnen het technologielandschap? Absoluut niet, en daarvoor is één parameter de boosdoener: helderheid. De Xperia Touch heeft maar een helderheid van 100 lumen, wat enkel bruikbaar is wanneer de ruimte licht verduisterd wordt. Op de beursvloer was het beeld op de tafel heel flets terwijl projecties op de muur amper zichtbaar waren. Zeker wanneer je het exuberant prijskaartje van 1.500 euro in het achterhoofd houdt, kan je beter de technologie appreciëren en hopen dat Sony een krachtigere versie plant in de toekomst.

De Xperia Touch is vermoedelijk vanaf de zomer beschikbaar in een beperkt aantal winkels en gaat rond de 1.500 euro kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business