Nieuws

Lenovo integreert vingerafdrukscanners in nieuwe Yoga 720-laptops

Techbeurs MWC dient niet alleen voor mobiel nieuws: ook laptops krijgen er een plekje, met de nieuwe toestellen van Lenovo als hooggeëerde gasten.

Op technologiebeurs MWC in Barcelona was het de voorbije dagen alle hens aan dek. Alle grote merken smeten met nieuwe smartphones en gadgets naar onze hoofden. We zouden bijna vergeten dat er ook nog fijne laptops werden voorgesteld, zoals de nieuwe Yoga 720-reeks van Lenovo. Terwijl de 900-reeks uitpakt met premium looks en materialen, doet deze nieuwe reeks het met iets minder, al mag het resultaat er best zijn.

In de 720-reeks vinden we 13-inch en 15-inchmodellen. Zoals gebruikelijk voor Yoga-toestellen kan je het scherm omvouwen naar tentmodus of nog verder om het toestel als tablet te gebruiken. Ze verschijnen standaard met de nieuwste (7e) generatie Intel Core i7-processors, maximaal 16 GB RAM-geheugen en maximum 1 TB harde schijf-opslagruimte of 512 GB SSD-ruimte.

De leukste nieuwigheid is echter een vingerafdrukscanner die volgens de eerste berichten erg fijn lijkt te werken tegen een acceptabel prijspunt; de 13-inchmodellen beginnen namelijk aan 999 euro, terwijl die van 15 inch beginnen op 1099 euro. Beide modellen zijn beschikbaar vanaf april. Natuurlijk was een volledige Windows Hello-integratie leuker gewest, met gezichtsherkenning, maar daarvoor moet je voorlopig nog steeds uitwijken naar de duurdere 900-reeks.

Beide modellen zijn beschikbaar met een full HD-scherm of met 4K-scherm. Het grootste verschil zit in de batterij: met 4K kom je op het 13-inchtoestel 7 uur toe en op het 15-inchmodel 8 uur. Met full HD-schermen komt daar steeds een uurtje bij. Alle modellen ondersteunen de stylus van Lenovo, waardoor je vanaf de Windows Creator’s Update gebruik kan maken van Windows Ink.

Een belangrijk verschil tussen beide modellen vind je in de keuzemogelijkheden. Het model van 15 inch kan je desgewenst nog verder uitbreiden met een Nvidea GTX 1050-grafische kaart. Daarmee kan je al genieten van redelijk wat games, al is die kaart niet VR-compatibel. Niettemin is het een stap omhoog tegenover de standaard Intel HD-graphics.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business