Nieuws

Proximus lanceert supersnel netwerk waar (nog) niemand op kan

Inwoners van Antwerpen, Gent en Charleroi kunnen vanaf vandaag genieten van sneller mobiel internet dankzij de uitrol van het 4,5G-netwerk door Proximus. Tenminste, als zij over een compatibel toestel beschikken.

Om een stijgend gebruik van mobiel internet het hoofd te kunnen bieden, lanceert Proximus vandaag zijn innovatieve 4,5G-netwerk. Met maximumsnelheden tot 450 Mbps moet het een tussenschakel vormen tussen het huidige 4G-netwerk en het 5G-netwerk van de toekomst; uiteindelijk zou 1 Gbitps dan de norm moeten worden.

Voorlopig doet Proximus het dus met een tussenoplossing, en daarmee is het de eerste in ons land. Inwoners van Antwerpen, Gent en Charleroi krijgen de primeur, al is dat voorlopig nog slechts schone schijn. Voorlopig bestaan er immers nog geen toestellen die gebruik kunnen maken van het nieuwe netwerk. Proximus zegt wel, enigszins cryptisch, dat het samenwerkt met Samsung om zo snel mogelijk compatibele toestellen uit te brengen.

Onbeschikbaar

“Dat is eerder een kwestie van weken dan van maanden,” zegt Jan Margot, woordvoerder voor Proximus. Het mag duidelijk zijn dat hiermee verwezen wordt naar de nakende voorstelling én lancering van de nieuwe Samsung Galaxy S8. Wat opzoekwerk leert ons immers dat de nieuwe Snapdragon 835 uitgerust zal zijn met een geschikte modem om met het netwerk van Proximus te verbinden.

Het is echter nog niet zeker of de S8 bij ons beschikbaar zal worden met een Snapdragon of met de eigen Exynos-processor; beide chips beschikken evenwel over een compatibele modem. Door de gulzigheid van Samsung op vlak van Snapdragons nieuwe chips lijkt het eveneens weinig waarschijnlijk dat we voor de zomer nog andere merken met compatibele smartphones mogen verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business