Nieuws

5 gekke gadgets die ons verrasten op MWC 2017

Elk jaar opnieuw zijn er gekke uitvindingen of bizarre ideeën die aan de wereld worden voorgesteld op MWC. Dit jaar is het niet anders. Een overzicht!

Op Mobile World Congress zijn er duizenden impulsen van fabrikanten die je allemaal iets revolutionair willen laten zien. Elke oplossing is uniek, maar sommige zijn iets unieker dan andere. De meest opvallende, de gekste of de stomste gadgets sommen we voor jou even op.

1. Ford Carr-E

Het ziet eruit als een robotstofzuiger, maar in feite gaat het om een persoonlijk transportsysteem van Ford dat jou overal naartoe kan brengen. Carr-E kan tot 22 kilometer rijden op één laadbeurt en behaalt snelheden tot 18 km/u. Hoe je dat op een veilige manier kan doen zonder dat je echt goed kan balanceren op het bord, is ons een raadsel. We probeerden het uit, maar de snelheid van 5 km/u was niet bepaald indrukwekkend om een goed gevoel te krijgen. Carr-E was één van de 633 inzendingen in Fords Last Mile Mobility Challenge.

2. Netgear Arlo Baby

Babymonitors vandaag de dag zijn een baken van high-tech ontwikkeling. Ook Netgear klimt aan boord met de Arlo Baby netwerkcamera waarmee je je kleine spruit op elk moment van de dag in het oog kan houden. Met de camera op zich is weinig mis, maar het zijn de bijzondere toebehoren waarmee je de camera kan aankleden die onze aandacht trekken. Nu maar hopen dat je kleinste niet met de camera gaat spelen omdat hij eruit ziet als speelgoed.

3. Skanska Connected Helmet

Slimme helmen maken niet alleen hun intrede bij bepaalde sporttakken, ook bouwvakkers hebben recht op een slim exemplaar. De Skanska Connected Helmet maakt verbinding via bluetooth of het LoRa-netwerk, waarna hij automatisch een signaal geeft wanneer iemand de helm in een gevaarlijke zone niet op heeft of wanneer de helm een impact heeft gemeten die gevaarlijk kan zijn. Positieve evolutie, afwachten of projectleiders budgetten krijgen om slimme helmen te integreren.

4. Leju Robot

Robots vind je overal, maar deze viel toch extra op tijdens Mobile World Congress omwille van twee redenen. De eerste is dat je hem kan bedienen met een gewone Xbox-controller. Daar kwamen we pas later achter, want onze eerste aantrekkingskracht was hoe bijzonder goed deze robot kan dansen. Bekijk zeker eens deze video om de robot in zijn volle glorie te bewonderen.

5. Lechal voetnavigatie

Navigeren in deze wereld kan door middel van een gps, smartphone of gewoon via een kaart. Als het van Lechal afhangt, mag je voortaan ook je voeten aan het lijstje toevoegen. De slimme inlegzool heeft een trilmotor die automatisch de juiste voet doet trillen wanneer je ergens moet afslaan. Wie al steunzolen heeft of geen plaats heeft in een schoen voor een dikkere zool, kan de trilmotor ook tussen de veters vooraan integreren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business