Nieuws

Nvidia propt kracht van AI in computer van creditcardformaat

Nvidia heeft de Jetson TX2 aangekondigd. De minicomputer is niet groter dan een kredietkaart, maar is krachtig genoeg om artificiële intelligentie te ondersteunen.

Nvidia heeft tijdens een persconferentie de Jetson TX2 aangekondigd. Dit bordje is niet groter dan een kredietkaart, maar herbergt voldoende kracht om toestellen van artificiële intelligentie te voorzien. De TX2 is de opvolger van Nvidia zijn Jetson TX1 en TK1 en is een open platform. Hierdoor kan iedereen het bordje gebruiken om AI aan het werk te zetten in de meest uiteenlopende toepassingen.

Grensverleggend

“De voorbije vijf jaar heeft de mobiele revolutie ervoor gezorgd dat meer en meer toestellen online zijn,” vertelt Deepu Talla, de algemene manager van Tegra, Nvidia. “Tegelijkertijd heeft op GPU-gebaseerde deep learning computers de mogelijkheid gegeven om de data die van alle toestellen komt te begrijpen. Dit resultaat is verwezenlijkt door zowel training als gevolgtrekking.”

In zijn voorstelling legt Talla verder uit dat de gevolgtrekking waartoe computers in staat zijn zich niet beperkt tot de cloud. Ook bij meer grensverleggende toepassingen, zoals robots, drones en beveiligingscamera’s komt de toegenomen intelligentie van machines van pas. Nvidia wil het met Jetson eenvoudig maken voor fabrikanten om artificiële intelligentie te brengen naar toepassingen die grensverleggend zijn.

Specificaties

Om een plaats te kunnen bieden voor AI heeft Nvidia een hoop kracht moeten steken in een klein bordje. De Jetson TX2 is slechts 50 millimeter bij 87 millimeter groot en bevat een 256-core Nvidia-GPU die gebaseerd is op de Pascal-architectuur. Verder kan je twee Denver 2- en vier Cortex-A57-CPU’s, 8 GB LPDDR4-geheugen en 32 GB opslagruimte terugvinden in de minicomputer. Ter vergelijking: de TX1 had een Maxwell-GPU en slechts 4 GB geheugen.

Dankzij deze straffe ingewanden kan de Jetson TX2 4K-video afspelen aan 60 frames per seconde. Bovendien bevat de minicomputer de nieuwere Parker-SoC van Nvidia en ondersteunt de TX2 bluetooth. Toch verbruikt de Jetson minder dan 7,5 Watt.

Je kan een Jetson TX2-ontwikkelaarskit vanaf nu bestellen in de Verenigde Staten en Europa voor 599 dollar. Nvidia belooft van start te gaan met de leveringen op 14 maart, waarna de minicomputer in de volgende weken beschikbaar wordt in andere regio’s. Tijdens het tweede kwartaal zal de Jetson TX2 worden aangeboden voor 399 dollar wanneer je minstens 1.000 exemplaren besteld. Nvidia hoopt hier duidelijk fabrikanten mee te verleiden om het bordje in hun producten te verwerken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business