Nieuws

Elon Musk deelt nieuwe sneak peek van Model 3 “release candidate”

Eerder waren al beelden te zien van de Model 3, maar dit zou het laatste prototype zijn vooraleer de wagen op de markt komt. Elon Musk, CEO van Tesla, zou zelf niet met de wagen rijden.

Tijdens een vlucht naar Florida plaatste Elon Musk enkele tweets om de Model 3, de eerste betaalbare elektrische wagen van Tesla, te hypen. Zo toonde hij een nieuw filmpje, waarop weinig vernieuwingen te zien zijn ten opzichte van vorige beelden.

 

 

Elon Musk noemde zichzelf een idioot om de wagen de naam Model 3 te geven. Er was namelijk verwarring ontstaan of de Model 3 een beter model is, ter analogie met de iPhone, maar het getal 3 zou louter duiden op een nieuwe reeks wagens. De auto had eerst de naam Model E, maar door een rechtszaak met Ford hebben ze die gewijzigd. Zelf zou hij alvast met de Model S blijven rijden.

 

 

Als reactie op enkele Tesla-liefhebbers gaf hij nog een aantal andere details prijs. Zo zal de wagen achterwielaandrijving hebben om de productie een stuk vlotter te laten verlopen en zal de wagen slechts één scherm hebben voor het stuur. Dit betekent dus dat de Model 3 geen head-up display zal hebben, een stuk technologie waarbij er informatie op het raam wordt geprojecteerd. Daarnaast blijft de Model S de snelste Tesla tot de volgende generatie Roadster.

De nieuwe elektrische wagen van Tesla zou eind 2017 in productie gaan, maar waarschijnlijk pas in 2019 in Europa te koop zijn. De wagen wordt een compactere, goedkopere versie van de Model S met een kleiner rijbereik en minder mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business