Nieuws

Pulse: Windows 10 heeft 10 miljoen testers en Apple rolt iOS 10.3 uit

Ook in deze Pulse: Android-oprichter gunt eerste blik op nieuwe randloze smartphone, Microsoft plant hardware-event zonder Surface Book 2 en deel je locatie in real-time met anderen via Facebook Messenger.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Windows 10 heeft 10 miljoen testers

Het aantal Windows Insiders – gebruikers die vroege toegang krijgen tot testversies van Windows 10 – is in de afgelopen twee jaar verdubbeld. Bij de lancering van Windows 10 telde het bètaprogramma ongeveer 5 miljoen testers, vandaag zijn dat er 10 miljoen. Op LinkedIn beschrijft Microsoft-medewerker Yusuf Mehdi hoe de cultuur binnen het bedrijf veranderd is, met meer aandacht voor de gebruiker, na een desastreuze Xbox One-lancering.

2. Apple rolt iOS 10.3 uit

Apple is bezig met de uitrol van iOS 10.3 naar iPhones en iPads. De update introduceert onder meer een functie om je verloren AirPods terug te vinden via ‘Find My iPhone’. Belangrijker is de overstap naar het nieuwe bestandssysteem Apple File System, dat het bestaande HFS+ vervangt. Als gebruiker zal je daar niet heel veel van merken, maar het nieuwe systeem is toekomstbestendiger, met aandacht voor encryptie en optimalisatie voor SSD’s.

3. Android-oprichter gunt eerste blik op nieuwe randloze smartphone

Andy Rubin, één van de mede-oprichters van Android, gunt ons via Twitter een eerste blik op de randloze smartphone waar zijn nieuwe bedrijf Essential aan werkt. Meer details zijn nog niet bekend over het toestel, maar afgaande op de weinige details die we op de foto te zien krijgen, lijkt het alvast dat Rubin aan Android trouw is gebleven.

https://twitter.com/Arubin/status/846396881668210688

4. Microsoft plant hardware-event zonder Surface Book 2

Microsoft plant naar verluidt een deze lente een Surface-evenement, ondanks dat er geen Surface Book 2 zal worden getoond. Dat schrijft Microsoft-kenner Mary Jo Foley althans. De Surface Book 2 zou nog niet klaar zijn om te worden getoond. Microsoft zou daarentegen van plan zijn om een volledig nieuwe Surface-categorie te introduceren, al lijkt een Surface-telefoon steeds onwaarschijnlijker.

5. Deel je locatie in real-time met anderen via Facebook Messenger

Facebook breidt zijn Messenger-app uit met de mogelijkheid om je locatie in real-time te delen met anderen. Volgens gegevens van het bedrijf zou de zin “Hoe ver weg ben je?” één van de meest gebruikte zijn op het chatplatform. De nieuwe functie werkt gelijkaardig aan apps als Glympse, Google Maps en Apples Berichten-app. Als je ervoor kiest om je locatie te delen, blijft die maximaal 60 minuten zichtbaar voor je gesprekspartner(s).


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business