Nieuws

Pulse: Nieuwe generatie RAM dubbel zo snel en Tesla levert recordaantal auto’s

Ook nog in deze Pulse: Plaatsing vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S8 was last-minute beslissing en iPhone krijgt mogelijk True Tone-scherm.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Nieuwe generatie RAM dubbel zo snel

De nieuwe generatie DDR5 RAM zal dubbel zo snel zijn als het huidige DDR4-werkgeheugen. Dat heeft het JEDEC, de organisatie die instaat voor de RAM-standaarden, bekendgemaakt. De nieuwe standaard verdubbelt de banbreedte en dichtheid, en is energie-efficiënter. Het JEDEC verwacht dat de DDR5-standaard in de loop van 2018 wordt gefinaliseerd. Desondanks zal DDR5 wellicht pas tegen 2020 klaar zijn voor productie. De huidige DDR4-standaard werd in 2012 gefinaliseerd, maar verscheen pas in 2015 op de markt.

2. Tesla levert recordaantal auto’s

Tesla heeft in het eerste kwartaal een recordaantal van 25.000 auto’s uitgeleverd. Dat is een stijging van 69 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het gaat om 13.450 exemplaren van de Model S en 11.550 exemplaren van de Model X. Tesla zit daarmee goed op schema om zijn streefdoel te bereiken van 47.000 tot 50.000 uitgeleverde wagens in de eerste helft van 2017.

3. Plaatsing vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S8 was last-minute beslissing

Samsung krijgt veel lof voor het design van de Galaxy S8, maar maakte volgens velen een grote fout met de plaatsing van de vingerafdrukscanner. De keuze om die achteraan naast de camera te plaatsen zou evenwel bijzonder last-minute zijn geweest. Samsung wou oorspronkelijk de vingerafdrukscanner in het scherm inbouwen, maar kon de technologie niet op tijd op punt stellen. De technologie, afkomstig van Synaptics, staat nog in zijn kinderschoenen en is volgens Samsung op dit moment ‘te frustrerend’. Omdat de beslissing pas zo laat in het productieproces viel, waren de keuzes voor de plaatsing van de vingerafdrukscanner beperkt.

4. iPhone krijgt mogelijk True Tone-scherm

Apples nieuwe iPhones krijgen mogelijk een True Tone-scherm. Dat bericht MacRumors op basis van een nota van Barclays. Het True Tone-scherm is momenteel exclusief voor de 9,7 inch iPad Pro en kan het scherm aanpassen op basis van de lichtomstandigheden. De functie is vergelijkbaar met Night Shift, maar die laatste filtert alleen het blauw licht weg in de avond. True Tone past je scherm heel de dag door aan voor de meest optimale weergave in alle lichtomstandigheden.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business