Nieuws

Pulse: het Apple-effect en Netflix voegt offline streaming toe op Windows 10

Ook in deze Pulse: Tesla is meer waard dan Ford, Amerikaanse internetproviders mogen browsergeschiedenis verkopen en voor 250.000 dollar kan je vliegen als Iron Man.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Imagination Technologies crasht op de beurs

Het aandeel van Imagination Technologies nam gisteren een flinke duik nadat bekend raakte dat het bedrijf niet langer de gpu’s zou leveren voor Apples iPhones en iPads. Apple heeft de samenwerking stopgezet en gaat voortaan zelf zijn gpu’s ontwerpen. Na bekendmaking van het nieuws daalde het aandeel van Imagination Technologies meer dan 60 procent.

2. Netflix voegt offline streaming toe op Windows 10

Netflix voegt offline streaming toe in zijn Windows 10-app, nadat het de mogelijkheid om films en series lokaal te bewaren eerder al op Android en iOS introduceerde. Net als die mobiele apps, heeft de versie voor Windows 10 een aantal beperkingen. We hebben ze hier mooi voor je samengevat.

3. Tesla is meer waard dan Ford

Tesla leverde het voorbije kwartaal niet alleen een recordaantal wagens uit, maar is nu ook meer waard dan de grote Amerikaanse autobouwer Ford. Terwijl Tesla erop vooruit gaat, al is het nog steeds verlieslatend, ziet Ford zijn verkoopcijfers net dalen. Het 14 jaar oude bedrijf van Elon Musk heeft momenteel een marktwaarde van 47 miljard dollar, ten opzichte van 45 miljard dollar voor het 113 jaar oude Ford.

4. Amerikaanse internetproviders mogen browsergeschiedenis verkopen

Amerikaans president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een bijzonder onpopulaire resolutie die het voor providers mogelijk maakt om de browsergeschiedenis van gebruikers van hun netwerk met partners te delen. Daarmee worden eerdere restricties die door oud-president Obama werden opgelegd, weer teruggedraaid. Volgens de Republikeinen was het oneerlijk dat providers wel deze beperkingen werden opgelegd, en bedrijven als Facebook en Google niet. Dat is evenwel appelen met peren vergelijken. De providers zijn infrastructuurleveranciers, zij beheren de wegen van het internet, terwijl Google en Facebook bedrijven op die wegen hebben gebouwd. Die taken zijn erg verschillend.

5. Voor 250.000 dollar kan je vliegen als Iron Man

De Britse start-up Gravity heeft een pak ontwikkeld waarmee je kan vliegen als Iron Man. Het vliegend pak kost zo’n 250.000 dollar om te produceren en maakt gebruik van zes kleine straalmotoren, gevuld met kerosine, die een man toelaten om rond te vliegen aan snelheden tot 160 km/h. Het ontwerp bevat ook een heads-up display dat via wifi informatie geeft over het brandstofpeil.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business