Nieuws

Pulse: Spotify Premium-gebruikers krijgen voorrang en Microsoft onthult specs Project Scorpio deze week

Ook in deze Pulse: Samsungs plooibare smartphones laten nog op zich wachten, Apple Music op Android krijgt eerste update in maanden en kijk hoe SpaceX zijn herbruikbare raket opnieuw landde.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Spotify Premium-gebruikers krijgen voorrang

Spotify heeft een overeenkomst met Universal Music Group gesloten zodat artiesten van de platenmaatschappij hun albums twee weken exclusief aan betalende gebruikers kunnen aanbieden. Spotify wil zichzelf zo aantrekkelijker maken voor artiesten als Taylor Swift, Lady Gaga en Kanye West. Universal Music krijgt daarnaast ook uitgebreide toegang tot de data die Spotify genereert. Spotify telt op dit moment meer dan 50 miljoen betalende gebruikers.

2. Microsoft onthult specs Project Scorpio deze week

Microsoft onthult donderdag de specificaties van Project Scorpio, een 4K-upgrade voor de huidige Xbox One. Volgens Windows Central zal de nieuwe console compacter zijn en wordt de stroomadapter geïntegreerd. Microsoft maakte eerder al bekend dat Project Scorpio een rekenracht heeft van 6 teraflops, ten opzichte van 4,2 teraflops in de PlayStation 4 Pro. De combinatie van 8 GB DDR3 RAM en 32 MB ESRAM wordt vervangen door 12 GB GDDR5 RAM. Digital Foundry heeft morgen een scoop met de overige specificaties. Dan komen we meer te weten over de gebruikte processor en architectuur.

3. Samsungs plooibare smartphones laten nog op zich wachten

Hoewel er vorig jaar nog sprake was dat Samsung zijn eerste plooibare smartphones in 2017 zou lanceren, lijkt 2019 nu realistischer te zijn. Samsung is de technologie nog verder aan het verfijnen, terwijl het nu kan teren op zijn bezel-free display in de Galaxy S8. “Omdat het bezel-free display momenteel goed verkoopt, hebben we nog genoeg tijd om een plooibaar scherm te ontwikkelen,” liet Kim Tae-Woong, hoofdingenieur van Samsung Display, zich recent ontvallen tegenover de Korea Herald.

4. Apple Music op Android krijgt eerste update in maanden

Apple Music op Android lijkt geen prioriteit voor het bedrijf uit Cupertino. Bijna 7 maanden nadat de app grondig werd aangepakt op iOS 10, volgt er eindelijk een update voor de Androidversie. Versie 2.0 voegt onder meer on-screen lyrics toe en vereenvoudigt de navigatie. Met de nieuwe update ziet de Android-app er voortaan identiek uit aan zijn tegenhanger op iPhone.

5. Kijk hoe SpaceX zijn herbruikbare raket opnieuw landde

SpaceX is er vorige week in geslaagd om één van zijn herbruikbare raketten voor een tweede keer te lanceren én te landen. Het ruimtevaartbedrijf heeft daar nu ook de eerste beelden van gedeeld via Instagram. De video toont hoe de raket landt op het “Of Cours I Still Love You” droneschip. Via Flickr heeft het SpaceX ook enkele foto’s van de prestatie gedeeld.

https://www.instagram.com/p/BSfJDjMFzwR/


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business