Nieuws

Microsoft bant emulators uit Windows Store: 3 alternatieven

Je kan niet langer gaming emulators uit de Windows Store downloaden. We sommen drie alternatieven op die je van het internet kan plukken.

Microsoft paste in alle stilte zijn gebruiksvoorwaarden van de Windows Store aan, waardoor emulators voortaan verboden zijn in de online winkel. NESBox, de ontwikkelaar van Universal Emulator, is één van de gedupeerden en schreef op Twitter dat zijn emulator van de Windows Store was gegooid. De browserversie van de software kan je daarentegen nog wel gebruiken.

In zijn gebruiksvoorwaarden heeft Microsoft het specifiek over apps die spelsystemen emuleren. Of Microsoft emulators voor andere types software wel toelaat op de Windows Store is voorlopig niet duidelijk. Wel schrijft het bedrijf dat de nieuwe regel geldt voor alle Windows 10-toestellen. Xbox-eigenaars worden dus even hard getroffen als pc-gebruikers en Windows Phone-liefhebbers.

Microsoft zijn invloed strekt gelukkig niet verder dan de Windows Store. Wie graag retrospellen speelt op zijn computer kan daarom nog steeds emulators rechtstreeks van het internet plukken. We sommen enkele van de interessantste apps voor je op.

1. RetroArch

RetroArch is een erg complete gaming emulator. De software ondersteunt consoles gaande van Sega en NES tot de Nintendo ds. Doordat de emulator zoveel mogelijkheden bevat, is het niet de meest gebruiksvriendelijke applicatie.

Je moet de basissoftware van RetroArch eerst installeren, waarna je cores downloadt. Iedere core komt overeen met een console. Wil je bijvoorbeeld NES-spellen spelen, dan heb je de NES-core nodig. Dankzij deze opzet kan de hoeveelheid ondersteunde consoles regelmatig worden uitgebreid.

Link

2. Dolphin

Dolphin was de eerste emulator die consoles van de 7de generatie (PS3, Xbox 360 en Wii) ondersteunde. De emulator staat bekend om zijn goede compatibiliteit met de meeste spellen voor deze consoles en wordt regelmatig geüpdatet. Hierdoor is de software erg gebruiksvriendelijk en worden eventuele bugs snel weggewerkt.

Link

3. MAME

Nog niet zo lang geleden moesten spelliefhebbers naar een arcadehal gaan om te kunnen gamen. Wie zijn nostalgische kantje wil bovenhalen, kan de arcadespellen van weleer opnieuw bovenhalen. MAME is één van de beste emulators voor arcadespellen en laat je toe om klassiekers zoals Pac Man en Donkey Kong vanonder het stof uit te halen. Behalve arcadespellen kan je eveneens Neo-GEO-spellen spelen met de software.

Link

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business