Nieuws

Pulse: Eerste details Microsoft Surface Pro 5 en kleine telecomaanbieders stoppen door registratieplicht

Ook in deze Pulse: Microsoft lost eerste testversie Windows 10 Redstone 3, Google investeert miljoenen in LG's OLED-productie en Fords slimme kinderbedje bootst autoritten na.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Eerste details Microsoft Surface Pro 5

Windows-kenner Paul Thurrott heeft enkele details gelekt over een nieuwe Surface Pro. De Surface Pro 5 zou geen “dramatische” verbeteringen bevatten, wat doet vermoeden dat het vooral om een hardware-upgrade gaat naar hedendaagse specificaties. De nieuwe hybride van Microsoft wordt uitgerust met de nieuwe generatie Kaby Lake-processors en zou volgens Thurrott de propriëtaire stroomaansluiting behouden. Dat wil niet noodzakelijk zeggen dat Microsoft geen USB-C zal toevoegen, maar betekent vooral dat compatibiliteit met oudere accessoires bewaard blijft.

2. Kleine telecomaanbieders stoppen door registratieplicht

Aldi Talk en Simyo stoppen vanaf begin juni met hun activiteiten in België. De kleine telecomaanbieders kunnen hun prepaidformules niet langer aanbieden vanwege de verplichte registratie van prepaidkaarten die de Belgische overheid heeft ingesteld als antwoord op de terroristische dreiging. Het is voor de kleine providers niet haalbaar om aan die registratieplicht te voldoen. Consumentenorganisatie Test-Aankoop betreurt het verdwijnen van Aldi Talk en Simyo. Aldi Talk was in veel gevallen de goedkoopste optie voor mensen die maar sporadisch bellen, sms’en en surfen.

3. Microsoft lost eerste testversie Windows 10 Redstone 3

De Creators Update is nog maar goed en wel klaar of Microsoft heeft al een nieuwe update klaarstaan voor zijn Windows Insiders. De eerste testversie van de Redstone 3-update, die in het najaar wordt verwacht, werd uitgerold naar testers in de Fast Ring. Veel nieuws is er nog niet te zien in de nieuwe build (16170). Het gaat voornamelijk om verfijningen aan OneCore, de verzameling elementen die Windows 10 over alle varianten heen gemeenschappelijk heeft. De nieuwe update is nog niet erg stabiel. Microsoft waarschuwt voor verschillende bugs en dat bepaalde apps kunnen crashen.

4. Google investeert miljoenen in LG’s OLED-productie

Google gaat zo’n 880 miljoen dollar investeren in LG’s productie van OLED-schermen voor smartphones. Dat schrijft Reuters op autoriteit van Electronic Times. De investering moet een stabiele voorraad van flexibele OLED-schermen voor de volgende Pixel-smartphones garanderen. Samsung gebruikt reeds afgebogen schermen voor zijn nieuwste vlaggenschipsmartphones, en ook Apple zou hetzelfde van plan zijn voor zeker één van de iPhones die later dit jaar worden onthuld. Het lijkt er dus op dat Google niet wil achterblijven.

5. Fords slimme kinderbedje bootst autoritten na

Ford ontwierp een kinderbedje dat baby’s tot rust moet brengen door de repetitieve patronen van een autorit, zoals het geronk van de motoren zachte vibraties, na te bootsen. Het Max Motor Dreams-bedje is uitgerust met ledlichten die de gloed van straatverlichting imiteren en heeft luidsprekers aan de onderkant om het gedempte lawaai van de motor en andere omgevingsgeluiden te repliceren. Het bedje schommelt zachtjes heen en weer en is voorzien van een app die routes die je veel gebruikt kan analyseren en met het bedje nabootsen. Voorlopig lijkt het om een concept te gaan; er werd nog maar één bed geproduceerd en er is geen prijs bekend.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business