Nieuws

Ook TP-Link gaat voor innovatieve mesh-wifi met nieuwe router

TP-Link springt op de kar van de meshrouters met de lancering van de Deco M5. Mesh-technologie moet een slecht wifi-signaal verleden tijd maken.

Met een beetje vertraging heeft nu ook TP-Link een mesh-oplossing klaar voor huizen waar draadloos internet niet in alle hoeken geraakt. De router heeft de naam Deco M5 meegekregen.

Deco M5

TP-Link brengt geen nieuwe dingen aan met de Deco M5. Net zoals bij andere mesh-producten gaat het hier om een systeem dat uit meerdere routers bestaat. Het mesh-principe waar ze op werken zorgt ervoor dat ze een oppervlakte beter kunnen bestrijken met wifi dan één krachtige router. De drie routers waaruit het Deco M5-systeem bestaat zijn dual-bandtoestellen die wifi-ac ondersteunen. De toestellen halen 400 mbps op de 2,4 GHz-band en 867 mbps op de 5 GHz-band, aldus TP-Link.

[related_article id=”211278″]

Met drie routers kan je een oppervlakte van 420 m2 bedekken met een wifi-signaal. Wil je meer ruimte overbruggen, dan kan je tot 10 Deco M5-routers aan elkaar linken. De TP-Link routers hebben verder een paar extra’s aan boord. Ouders die bezorgd zijn over wat hun kinderen tijdens het surfen te zien krijgen, kunnen op de Deco M5 een filtersysteem activeren dat ervoor zorgt dat bepaalde websites geblokkeerd worden op het netwerk. Er is ook antivirus en antimalware-software aanwezig op de routers. Uiteraard voorziet TP-Link een app om alles in goede banen te leiden.

Nieuwe trend

Een Deco M5-pakket met drie routers krijgt een kostprijs mee van 280 euro, wat in lijn ligt met de vraagprijs voor andere dual-bandmeshtoestellen. Dit en vorig jaar kwamen al fabrikanten als Linksys, Asus, Netgear en zelfs Google op de proppen met een eigen mesh-systeem. Of de technologie gemeengoed zal worden is nog wat vroeg om te zeggen, maar het is duidelijk dat geen enkele routerfabrikant de kans voorbij laat gaan om in te pikken op de nieuwe trend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business