Nieuws

Microsoft stopt ondersteuning originele Windows 10

Ondanks de verplichte updates zijn er nog steeds mensen die gebruik maken van de originele versie van Windows 10. Microsoft steekt hier een stokje voor door de ondersteuning van de versie stop te zetten.

Microsoft stopt de ondersteuning van de originele versie van Windows 10 op 9 mei. Het bedrijf zou normaal gezien versie 1507 op 26 maart niet langer ondersteunen, als onderdeel van Microsoft zijn Windows as a service-model. De Amerikaanse firma stelde de stopzetting van de ondersteuning van de originele Windows 10 echter uit tot 9 mei. Wie daarna nog steeds gebruik maakt van versie 1507 zal niet langer beveiligings- en kwaliteitsupdates ontvangen.

Indien je Microsoft zijn waarschuwingen negeert en na 9 mei nog steeds Windows 10 versie 1507 gebruikt, zal je je pc zoals gewoonlijk kunnen gebruiken. Je doet dit echter op je eigen risico. Hoe langer je een pc gebruikt die geen beveiligingsupdates ontvangt, hoe groter de kans wordt dat malware doorheen de beveiligingslinie van je pc glipt. Microsoft staat in dat geval niet klaar om je uit de brand te helpen.

Verplichte updates

Het merendeel van Windows 10-gebruikers heeft de laatste versie van het besturingssysteem, met uitzondering van de Creators Update die gefaseerd wordt uitgerold. Dat komt omdat Microsoft zijn updates verplicht heeft gemaakt. Windows Home-gebruikers hebben geen andere keuze dan de updates die worden uitgerold te installeren, wat de veiligheid van het besturingssysteem ten goede komt.

Eigenaars van Windows Professional, Enterprise of Education kunnen de automatische updates wel uitschakelen via Group Policy. Microsoft lijkt zich dan ook voornamelijk tot deze groep gebruikers te richten. Het Amerikaanse bedrijf geeft gebruikers van de professionele versies van Windows de kans om updates uit te stellen, zodat de werking van hun bedrijf of school niet in het gedrang komt. Om te voorkomen dat deze gebruikers voor altijd updates uitstellen, stopt Microsoft de ondersteuning van het originele Windows 10.

[related_article id=”214004″]

Updaten

Wil je op tijd je computer updaten? Ga naar de downloadpagina van Windows 10 en klik op Update nu. De nodige updates zullen naar je pc worden uitgerold.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business