Nieuws

Elon Musk verklapt plannen voor vrachtwagens en pickup-trucks

Tesla bevestigt de komst van elektrische vrachtwagens en een nieuwe generatie Roadster. Die wagen moet Tesla's snelste ooit worden en zal beschikbaar zijn als cabrio.

Het automerk Tesla is goed op dreef: nadat CEO Elon Musk eerder een verschijndatum verklapte voor de Model 3, tweet hij nu ook meer details over toekomstige elektrische trucks: een pickup-truck en een vrachtwagen.

Tesla-trucks

In september zal Tesla zijn elektrische vrachtwagen onthullen. De grote baas legt de lat alvast hoog: als we hem mogen geloven zal het voertuig erg spectaculair zijn. Hij noemt de truck ‘next level’ en heeft alleen maar lof voor zijn productieteam.

Daar laat het iconische automerk het niet bij: binnen een kleine twee jaar mogen we de eerste pickup-truck van Tesla verwachten. Dit type wagens is niet erg populair in Europa, in tegenstelling tot Amerika. Het is nog niet duidelijk of deze voertuigen ook hier zullen verschijnen.

Minibus en cabrio-sportwagen

Het opperhoofd van Tesla zit dus mooi op schema met zijn ‘master plan’ die hij in juli vorig jaar ontsluierde. Daarin vertelde hij ook over een elektrische minibus die hij dit jaar zou onthullen, dus Tesla-fans houden beter zijn Twitter-account in de gaten. Het busje zou gebaseerd zijn op het design van zijn SUV Model X.

Tesla Model X.

Ten slotte verklapte hij dat de volgende generatie Roadster, de sportwagen van Tesla, een cabrio zal zijn. Er zijn nog geen details over deze elektrische superwagen, buiten dat het Tesla’s snelste wagen zal zijn. Er doen berichten de ronde dat we de sportwagen in 2019 mogen verwachten, maar die datum is nog niet officieel bevestigd.

Tot slot nog een bedenking. Musk kwam tot nu toe zijn beloftes altijd waar, maar de man heeft een notoir uniek begrip van het concept deadline. De aangekondigde tijdslijn mag je vermoedelijk met een korreltje zout nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business